SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, May 09, 2006

Oliver u Olympiji

Natasin prilog:

Gostovanje Olivera Dragojevica u pariskoj Olympiji. Ima li koga s ovih nasih prostora, da ne poznaje ili ne voli Olivera? Mislim da nema, stoga i saljem ovu informaciju iz jednog naseg tjednika, da se i vi radujete zajedno s njime i s nama.

- Jos uvijek ne vjerujem da se moj san ostvaruje: Olympia i ja - negdje iza trece pjesme, kad je vec cijela dvorana euforicno aplaudirala, rekao je 57-godisnji Oliver Dragojevic publici koja je u ponedjeljak, 24. travnja, dupkom ispunila parisku Olympiju. Ta dvorana od 2300 mjesta nije ni najveci ni najljepsi koncertni prostor u Parizu, no osvojiti je poseban je izazov za svakog glazbenika jer u posljednjih sezdesetak godina u njoj su nastupile najvece svjetske zvijezde: od sansonijerke Edith Piaf do Beatlesa, pop dive Celine Dion te operne zvijezde Luciana Pavarottija.

Olympia je danas zasticeni spomenik kulture, dvorana s dusom i patinom, pa i kod glazbenika koji u njoj nastupaju i kod publike izaziva veliko postovanje.

1 Comments:

Blogger co said...

O Oliveru je toliko receno da se puno toga novog ne moze napisati. U nasoj kuci je veoma cest gost jer vrlo cesto, posebno ljeti, uzivamo u njegovoj pjesmi dok se odmaramo na nasem 'patio-u'.

Ipak ima nesto sto nas je jako iznenadilo. Naime, ovdje u Carnegie-u (predgradje Pirrsburgh-a, mjesto u kojem zivimo), upoznali smo jednu familiju (Sanjin skolski kolega i njegovi roditelji) koji obozavaju hrvatsku muziku, a posebno Olivera. Sanjin kolega nas je jednom jako obradovao kada nam je poklonio Oliverov najnoviji CD; prije toga pojma nismo imali da su ikada culi za bilo kojeg naseg pjevaca. Kroz diskusiju smo saznali da su oni odusevljeni Hrvatskom, znaju puno o njoj, dosta cesto je posjecuju i imaju namjeru da kupe kucu negdje na moru. Inace znaju i neke druge muzicare iz Hrvatske iako su porijeklom Italijani.

Tuesday, 09 May, 2006  

Post a Comment

<< Home