SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 20, 2006

Tinka - pjesma Evrovizije

Prilog od Maria:

Vijest iz Evrope: Veceras se odrzava Eurovision song contest. O kvalitetu pjesama ne bih, a ni o manifestaciji nemam neko narocito misljenje.

Ali, u posljednje vrijeme Pjesmu Eurovizije pratim redovno zbog moje rodice Tinke (plavusa na slici desno). Ona je medju rijetkim rodjacima koji su o(p)stali na ovim prostorima. Nakon studija solo pjevanja u Americi vratila se roditeljima i Bosni. Nastupila je u par opereta i mjuzikla, ali kako se od toga u Sarajevu ne zivi prebacila se u pop.

Prosle i pretprosle godine nije uspjela biti prva na BiH prednatjecanju, a ove godine ce sa jednom internacionalnom grupom pjevati za Svicarsku. Tako cu ja navijati i glasati za ‘If We All Give a Little’, jer po pravilima ne mogu za BiH (Hari M. Hari), a Oliver D. i Bodan A. ne nastupaju tamo…


Od Maria ocekujem da bude azuran i da nama s ove strane bare posalje rezultate glasanja u 'real time'-u. Mi smo na to navikli. Nadam se da ce se i ostali oglasiti jer me zanima misljenje o takmicenju i nastupu predstavnika s nasih krajeva. Vec duze vrijeme citam razlicita misljenja na nekim od nasih sajtova a o Severini je vec ionako dosta toga napisano. Ona ima moj glas, bez obzira na pjesmu!

Napomena: Tinka je plavusa (da ne bude zabune).

8 Comments:

Blogger co said...

Evo u 4:37 poslije podne po americkom vremenu naidjoh na stranicu (http://www.eurosong.net/) na kojoj posjetioci predvidjaju da ce Bosna pobijediti. Predpostavljam da je takmicenje u toku i da ima jos par sati do glasanja.

Saturday, 20 May, 2006  
Anonymous Sejo said...

Evo upravo gledam"song" i ne vjerujem da nasa pjesma ima velike sanse jednostavno zbog vrste muzike,/ naravno izuzimajuci "nase republike"/.Ali sto se tice Severine potpuno se slazem sa urednikom.Gledao sam ju u Internetu u "duetu" sa onim Lucicem i svidilo mi se kako "pjeva"/performance/.

Saturday, 20 May, 2006  
Blogger co said...

Evo nadjoh na Internetu da je predstavnik Finske, grupa "the Lordi monsters" pobijedila na Evroviziji s pjesmom "Hard rock hallelujah".

Saturday, 20 May, 2006  
Anonymous Sejo said...

Rusi su drugi a mi smo super, treci.Hary, svaka cast!Pozdrav bronzanim....

Saturday, 20 May, 2006  
Anonymous mario said...

Ukljucujem se po zavrsetku glasanja za Pjesmu EUROvizije. Pobjedili su Finci sa prosjecnom heavy metal pjesmom. Izgleda da je prevagnula kostimografija u kojoj su ucesnici nosili teske kostime cudovista... ili nesto slicno. Ne ocekujem nesto od ovakvih festivala (mada mislim da sun potrebni), ali mi je drago da je Hari M. Hari bio treci. Ovaj put poslije Rusa. To je najbolji plasman za BiH. Bilo je dobrih, za mene svakako Rumun. Danas je Makedonija bila ispred Croatie koja ce slijedece godine morati kroz polufinale da zavrsnice. Nije dovoljna talentirana Severina da bi se osigurao direktan nasup naredne godine.
Na zalost mopa Tinka ce i sljedece godine morati izpocetka.

Saturday, 20 May, 2006  
Blogger co said...

Mario, jesil' vidio kako mi odavde iz Amerike vidimo sve: ne trebamo biti tamo pa da saznamo sta se desava.

Saturday, 20 May, 2006  
Anonymous mario said...

Znam onu da je svijet globalno selo.
Je l' dovoljno?

Saturday, 20 May, 2006  
Blogger co said...

Hej, nije li tebi vrijeme za krevet?

Saturday, 20 May, 2006  

Post a Comment

<< Home