SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 07, 2007

Obavijest

Obavještavamo bh građane u dijaspori da će se u Sarajevu u periodu od 26. do 27. jula 2007. godine održati Druga konvencija Bosanskohercegovačke medicinske inicijative (BMI). Konvencija će se održati pod pokroviteljstvom najviših institucija države Bosne i Hercegovine. Glavne teme Druge konvencije BMI su: Evidence Based Medicine i Medicina i pravo.

BMI je projekat usmjeren na sistemsko uvezivanje medicinskih djelatnika u BiH i inostranstvu sa krajnjim ciljem unapređenja stanja u zdravstvu u Bosni i Hercegovini. Inicijativa za organizovanje BMI pokrenuta je 2004. godine, a 21.07.2005. održana je Prva konvencija BMI u Sarajevu na kojoj je učestvovalo oko 400 medicinskih stručnjaka iz BiH i svijeta.

BMI je dosada polučila niz značajnih projekata koji su imali za cilj povezivanje medicinskih stručnjaka porijeklom iz BiH, prenos znanja i novih znanstvenih metoda, praktične workshopove, specijalizacije, kao i uspostavljanje saradnje između zdravstvenih ustanova u BiH i inostranstvu. BMI ima svoj Upravni odbor, operativni tim projekta, web stranu, kao i bazu podataka članstva. Članovi BMI su medicinski djelatnici koji žive i rade u BiH kao i medicinski djelatnici koji su porijeklom iz BiH a žive i rade u inostranstvu. BMI je takođe otvorena za članstvo medicinskih stručnjaka stranaca koji žele pomoći razvoju zdravstva u BiH. Sa članstvom od preko hiljadu medicinskih djelatnika i svakodnevnim rastom, BMI je jedno od najmasovnijih medicinskih udruženja u BiH.


Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH će u okviru svojih nadležnosti za dijasporu pomoći promoviranju ovog značajnog projekta u dijaspori Bosne i Hercegovine. U tom smislu, Ministarstvo poziva sve medicinske djelatnike bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u inostranstvu da se jave i uključe u rad BMI i time pomognu i doprinesu razvoju zdravstva u Bosni i Hercegovini.

Sve dodatne informacije vezane za uključivanje u članstvo i rad BMI, kao i prijava za učešće u radu Druge konvencije BMI mogu se naći na web strani
http://www.csibmi.ba ili dobiti putem mail adrese info@csibmi.ba.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home