SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 25, 2007

Morske orgulje

Ljetno doba je oduvijek bilo doba putovanja, odmora, posjete prijateljima. Iako je novo vrijeme donijelo nove obicaje, jos uvijek se nadje vremena za odmor: mozda ne kao nekad (za nas koji smo upali u zapadne seme), ali nadje se.

Mario je bio vrijedan i poslao kratak 'izvjestaj' sa puta u Zadar. Ostali se ne javljaju!

Početak septembra, izlet u Zadar, nema kupanja – more hladno (!?).

Mogao bih predstaviti grad mnoštva atrakcija sa više strana (my favorite: peškarija), ali ovaj put se zadržavam na svojevrsnom raritetu – morskim orguljama. Uživaš svim čulima. Glumiš Dalmatinca, kao u fjaci si, sjediš na rivi, nemarno gledaš ka Ugljanu, ispred tebe jedrilice... i u ušima zvuk orgulja. Dinamika tonova je u funkciji valova, a Eol se trudi da akorde prilagodi ambijentu, vremenu i pravom slušaocu. Zadar bi mogao postati centar svjetske fjake.

Mario

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lijepo si ovo napisao Mario.
Budi osjecaje, a budi i sjecanja.
Sreca je, sto je fjaka toliko rastezljiva, pa ju svatko dozivljava na svoj nacin.
Zato je jednako vole i domaci i vlaji.

Tuesday, 25 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Kad smo vec kod domacih i vlaja, znate kako Makarani nazivaju hercegovce koji vikendom poplave Makarsku (i okolinu)?
roling stones ;o))

Tuesday, 25 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Septembar mozda nije pravo vrijeme za kupanje „more hladno?!“ ali vidim po slici da ste izabrali pravo vrijeme za posjetu orgulja, valovi su tu a orgulje u punom tonalitetu.
Pozdrav

Tuesday, 25 September, 2007  

Post a Comment

<< Home