SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, December 08, 2008

Taj dan sam imala čast da pogledam Murisine akvarela izložene u velikoj sali njihovog restorana "Mandolina". Ja nisam kritičar, ali kao posjetilac, kao žena koja odmah uoči ljepotu cvijeća, suncokreta, zalaska sunca, treptaja vode na suncu, boje jeseni, breze i masline - prosto sam bila oduševljena.

Taj dan sam napojila oči i dušu ljepotom stvaralaštva moje sugradjanke Murise.
A kada je došlo vrijeme ručka, opet ugodno iznenadjenje. Naš domacin Andjelko je za nas i još desetak dragih prijatelja i rodjaka pripremio izvrstan ručak biranih jela "dalmatinske i bosanske kuhinje". Kad uz to dodam da je Andjelko obavezno kod Susreta Banjalučana u Švici, glavni šef roštilja, onda nije čudo što ga neko od gosti prozva "naš Karapandja".
I zato dragi moji Banjalučani, ako vas put nanese (ljeti) na Hvar u mjesto Stari grad, restoran "Mandolina", obavezno svratite u kuću porodice Pavlović, na samoj obali. Nadam se da ćete biti ugodno iznenadjeni gostoprimstvom i ugodjajem u raskošnoj kući i apartmanima porodice Pavlović.

Uživaćete u slikama vrijedne Murise, a možda vas sreća posluži pa isprobate nešto od ukusnih jela maestra Andjelka?

Seima Višić, Kloten, 27. novembra 2008.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home