SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 01, 2010

1. Maj

Danas je 1. maj, međunarodni praznik rada.

Ne doživljavam ga tako, jer sve je nekako drukcije. Danas radi većina prodavnica, radnici velikih gradova, Zagreba, Osijeka, Rijeke, Pule, Splita, imali su prosvjede protiv vladine politike nezaposlenosti i siromaštva. "ILI BOLJE ILI DOLJE" moto je mitinga. Nažalost odaziv građana je bio slab. U Zagrebu jem nakon mitinga, gradonacelnik organizirao podjelu porcija graha, bez ikakvih politickih govorancija, jer ljudima je dosta lažnih obećanja. Jedino su na ulazu u park Maksimir djeljeni tradicionalni karanfil.

Dan je neuobicajeno topal i miran. Zatišje pred buru. Veceras se igra utakmica Dinamo-Hajduk, a tada obicno ima nereda. Stanujem blizu stadiona i tada ne izlazim iz kuće, jer je vrlo rizicno.

Da je mjesec maj jedino me potsjeća priroda i nisam mogla odoliti da vam ne pošaljem slike ovog divnog cvijeća.

Uz pozdrave i dobre želje - Enisa

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hvala na cestitkama i lijepim slikama; bas pravo proljetno raspolozenje!

(ovdje gdje sam ne slavimo 1. May - Praznik rada - neradno. Ovdje se radi. U manjim gradovima ne rade nedjeljom, ali je danas subota, znaci, radno!

Meni je nedjelja; inace, moja nedjelja nije uvijek nedjeljom, vec kako - kad, kako kompjuter odredi!)

pozdrav, Kristina

Saturday, 01 May, 2010  

Post a Comment

<< Home