SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, December 18, 2015

Kemo - Buha

Kemu su mnogi Banjalučani poznavali pod nadimkom Buha. Nekada je bio veoma popularan među određenom populacijom našeg grada. U mladosti je bio nestašan, putovao je mnogo, obišao cijelu Evropu. Rat ga je natjerao da kao i mnogi drugi potraži neku drugu sredinu gdje će nastaviti život. Završio je u Danskoj, jednoj od zemalja koja se najviše brine za svoje građane i u kojoj su se obreli mnogi Bosanci.

Za naše zadnje posjete Evropi proveli smo jedan dan u Kopenhagenu i družili se s Kemom i njegovom familijom. Tako je i nastala ova slika koja će vjerojatno zanimati neke od njegovih bivših prijatelja i poznanika jer ga odavno nisu imali priliku vidjeti. U rodni grad nije navraćao već nekoliko godina pa nije bilo susreta sa starom rajom, niti priča o dogodovštinama iz mladosti po kojima je bio poznat. A i raje je sve manje jer svaka godina uzima svoj danak.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

Monday, 21 December, 2015  

Post a Comment

<< Home