SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, March 22, 2016

Karta je v žepu


Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel,
cug ti bu pobegel, cug ti bu pobegel,
beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel,
ne buš videl beli Zagreb-grad,
ne buš videl beli Zagreb-grad.

Naj pobegne, naj pobegne, karta mi je v žepu,
karta mi je v žepu, karta mi je v žepu,
naj pobegne, naj pobegne, karta mi je v žepu,
pak bum videl beli Zagreb-grad,
pak bum videl beli Zagreb-grad.

Sjeća li se još neko ove lijepe zagorske popevke? Nešto mi ona pade na pamet ovih dana. I to s razlogom.

Karte za Machu Picchu su konačno u džepu! San iz mladalačkih dana će se, izgleda, ostvariti. A sanjam ga već godinama, još od onih dana kada me je Erih von Deniken očarao svojim “istraživanjima” izgubljenih civilizacija, koje sam gutao, sanjajući kako ću jednog dana i ja poći njegovim putem da se i sam uvjerim u ono o čemu piše.

I evo, neki dan, “čarđirah” kreditnu karticu za put u visine Perua, da prošetam ulicama tajanstvenog grada Inka o kojem je svijet saznao tek 1911. godine. Stari se, godine se tovare na leđa, noge popuštaju a kuk sve češće javlja, vrijeme je da se ide jer će možda već slijedeće godine biti kasno. To govorim već nekoliko zadnjih godina i stalno nalazim razloge da plan pomjeram za neka bolja vremena. A njih, čini mi se, neće biti.

Sada, kada je karta v žepu, ostaje mi da se nadam da će me zdravlje poslužiti do početka septembra kada krećem u ostvarenje dugogodišnjeg sna. A njega vjerojatno ne bih nikada ostvario da me moji sugrađani, od kojih je jedan i vojvoda iz priloga od prije nekoliko dana, početkom devedesetih ne poslaše na “službeni put” preko velike bare. I, da, naravno, ne smijem zaboraviti ni pemziju koja stiže nedavno. Karte su se, izgleda, konačno složile. 

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sretan put gosp.Co u Machu Picchu(zn.Stara piramida ili Planina,Stari Vrh ili Pik),nekadasnji cental slavne Imperije Inka(Tawantinsuyu),koji je za sagradjen za vrijeme vladavine jednog od najmocnijih INKA(zn.na jeziku Quechua : GOSPODAR,VLADAR,PRVAK)Imperatora PACHACUTI SAPA INCA(=JEDAN JEDINI INKA),INCA QAPAQ(MOCNI INKA),APU(BOZANSKI),vladao 1438-1472),o kome sam dosta dozna kada sam dosao ovdje citajuci mnoge historije o imperijama Asteka(Meksiko),Maja(Meksiko i Centralna Amerika)i Inka(Od Ekvadora do Argentine u podrucima oko Anda).Sigurno je dobro dosla "pemzija"za putovanje?!Pazi se da te ne ugrabi kondor!
Babo iz Amerike

Tuesday, 22 March, 2016  
Anonymous Dubravka said...

Mnogi ljudi putuju i ne osvrcu se puno na sve sto je oko njih.
Ti ces sigurno osmotriti svaki detalj s velikim postovanjem. Pretvorices ovaj put u jedno izvanredno iskustvo, skolu istorije i napraviti mnogo lijepih slika.
Sretan put i uzivaj do kraja.
Dubravka

Wednesday, 23 March, 2016  
Anonymous Nataša said...

Iskreno se radujem vašem putu na Machu Picchu, razumijem tvoju radost, jer je to od davnina bila i moja želja. Uvijek su me privlačile Ande, M.P.,Cusco, Titicaca, Atakama – Peru, Chile i Argentina, ne Brazil, a pogotovo ne daleki Istok.
Srećom je tu internet i Google Earth, pa se čini kao da sam bila tamo, ne košta, ne umara, kao stvoreno za nas ovdje. -☺
Šaleći se sa samom sobom kažem si da sam u prošlom životu, ako je vjerovati u reinkarnaciju bila kondor, osjećam taj kraj i njihovu glazbu svakim djelićem svoga bića.

Radujem se najviše tvom opisu viđenog i doživljenog, pišeš jako dobro i sa zanimanjem pratim svaki tvoj tekst.
Slažem se potpuno sa Saiminim komentarom.

I da ne zaboravim, imaš li ti namjeru otkriti o kome je riječ, jer «osobu» očito ili ne prepoznajemo ili ne poznajemo? - ☺

Sretno u svakom pogledu, brzo će septembar!
Nataša

Friday, 25 March, 2016  
Blogger co said...

Pošto me Nataša prozva, evo da nastavim s "nagradnom igrom". Interes za "igru", kako vidim, nije veliki, možda zbog toga što nema nagrade.

Evo još jedne natuknice: navedena osoba je radila u Profesionali, OOUR Telekomunikacioni uređaji.

Friday, 25 March, 2016  

Post a Comment

<< Home