SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 30, 2016

Moje zimske radosti - Co

Svako ima svoje zimske radosti pa tako i ja. Neko ide na skijanje, neko slika, a ja zimi za lijepih dana obrezujem i skraćujem ukrasno šiblje i drveće. Svako od nas ima svoj alat. Kod skijaša su to skijaški štapovi, kod slikara, slikarski kist a kod mene su to motorna pila i makaze za obrezivanje drveća.

Zadnjih dana zime sam par dana kratio drveće koje sam prije petnaestak godina sadio oko kuće. Ima ga previše, izraslo i mora se držati pod kontrolom. Za sada to još uvijek uspijevam ali sve mi se čini da će uskoro doći dani da kraćenje prepustim onima kojima je to posao ili će drveće platiti glavom kao što se to dešava oko kuća starijih komšija. 

Ove zime sam bio posebno vrijedan pa sam tri drveta ispred kuće dobro potkratio. Trebat će im par godina da dođu sebi a za to vrijeme možda i ja nađem sebi neku novu zanimaciju. Slikarskog kista se sigurno neću prihvatiti jer za to nemam talenta kao neki koje poznajem. Imam saznanja da skrivenih talenata ima još samo neće da se jave. Dok čekam da se neki predomisle ja odlučio da izložim „svoje radove“  bez obzira na eventualne kritike.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home