SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, August 08, 2021

Godišnjica

Ovdje u Istri, u okolini Pule, skupila se mala banjalučka kolonija. Tu smo, blizu jedni drugih i viđamo se često, bez posebnog razloga a obavezno kada treba nešto proslaviti.

Prije nekoliko dana, tačnije 31. jula, smo proslavili 45. godišnjicu braka Aide (Kušmić) i Ferida Žiško. Mjesto proslave, kafić u blizini „njihove“ plaže nedaleko Ližnjana, malog istarskog gradića u blizini Medulina.

Okupilo se tu lijepo društvo. Djeca i unučad slavljenika su stigli iz Norveške a bilo je tu i Kušmića. I mi smo se pridružili slavlju iako sam društvo morao ostaviti da pokupim snahu, sina i unuke koji su se taj vratili s Malog Lošinja. Veče je bila lijepa, tipična za ove krajeve, gdje se čovjeku ne ide u krevet do kasnih sati, naročito ako se nalazi u lijepom društvu.

„Okom“ iPhonea sam uhvatio društvo odmah po našem dolasku , prije večere, a kada sam se nakon više od sata vratio, kamere se nisam hvatao jer je trebalo nadoknaditi vrijeme izgubljeno vozeći do pulske luke i natrag.

Kućama smo krenuli već kada je ponoć davno prošla.


UZ SAIMIN KOMENTAR



3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Susreti su uvijek zanimljivi.Mnogo vas je iz BL odabralo povratak u Hrvatsku .U Istri još mogu biti dobrodošli ali kad dodje zima i zapuše bura i kod u gradu kao sto jeSibenik opusti sve navečer nema žive duše a za kafiće nisu Bas ekonomski jaki, strava i užas Vole Bosanci koji su im zauzeli radna mjesta “ ko Bajro mater”
Puno nezaposlenih .
Mene uvijek uhvati tuga sto ljudi ne dolaze u BL i jeftinije kupe stanove Da samo znate kakav je osjećaj sa starom rajom Meni su u bastiu došli Emira i Saša i Pero Kolarevic i s njima je bio mog brata školski drug .Ne možete zamislititu sreću i zagrljaje te emocije Svi smo imali mobitele ili tablete ali niko nije ni jednu sliku napravio Onda sam shvatila da se slike stavljaju na blog ali ne mogu se ni sekunde dočarati emocije. Kako bi bilo dobro da se sva čestita raja vrati radi onih loših onih koji su to uradili . Ja takve kad sretnem a. Znam ko su ista su radili samo u prolazu dobacim “ Dzaba ste krečili” pa Nek misle šta je pisac htio reci. Ali moje je samo da želim a ne da savjetujem.
Uz ovaj prilog Saljem jednu sliku poslije proslave 54 godišnjice mature . Sastanak je bio u 11 pred Bosnom Ručak od 13 u restoranu do 19:in30 Toliko sati sjediti i pjevati i prepričavati dogadjaje a ne pomaci se s mjesta je bilo nevjerovatno
Dobra raja je uvijek dobra raja
Pozdrav od 73-ogodisnjaka

nevjerovatno.

Wednesday, 11 August, 2021  
Anonymous Anonymous said...

Slazuem se, treba preseliti u Banja Luku, po mogucnosti preko puta zgrade Parlamenta, da lakse pratis razvoj demokratije i civilizacije. I da brze primjetis da li trebna nova evakuacija. Taman dobro za malo uzbudjenja u penziji.

Wednesday, 11 August, 2021  
Anonymous Anonymous said...

Nek mi oprosti anonimus ali “Svijet voli hrabre” .On ne spada tužna mene jer ni ime i prezime ne znam Indijanci u BL( Hrvati i Bosanci svih nacija ne mogu ništa kao manjine uostalom kao i svugdje.Zbog toga sam imala samo želju da se vrati većina pa ni njihov parlament ne bi mogao ništa .Ne može se ponoviti 92-ga .
Sretna sam sto sam provela rat u Sarajevu i u ovoj zgradi preživjela ( sin bio ranjen u obe noge) i stanarima omladina iz naselja spriječili ulazak u Sarajevo i podjelu Sarajeva Pisano bez uvrijede i kritike Samo licni stav Pozdrav

Friday, 13 August, 2021  

Post a Comment

<< Home