Pages

Wednesday, April 20, 2011

Hrvatsko-Bosansko-Englesko unuce

Dragi moji blogeri

Primila sam nekoliko mailova sa molbom da stavim unuce na ovaj nas blog, pa to ovom prilikom cinim. Vicin brat nam je jos u martu donjeo 4 stabla maslina da ih posadimo u nas vrt ali posto je mart bio hladan i buran(ledila se glava) nismo to uradili. Sad smo dosli u Sibenik i pripremali se na kopanje rupa u kamenu. U martu nismo mogli nikog naci da nam to uradi pa da platimo, jer stari ne mogu, a mladima ne pada na pamet da rade takve poslove drugima. Kad smo dosli u vrt nasi susjedi Slovenac Tone i Varazdinac Julijan su to sve uradili i posadili na dan Tomasovog rodjenja 02.04.2011.

Zaista nema veze gdje se covjek nadje, bitno je samo da se u tvom okruzenju nadju divni, radni i cestiti ljudi.

Predivan je osjecaj, ali ja sam najsretnija radi njih dvoje, da budu zdravi i sretni i da za citav zivot uzivaju u svojoj porodici. Da svaku srecu i nesrecu prozivljavaju u svojoj ljubavi i uzajamnom postivanju. To zelim svakoj porodici na svijetu.

Pozdrav Saima

2 comments:

  1. Mis mali, dusa...Tepam jutros malom Tomasu, kao sto tepam svojima. Ovakvo proljece zelim svima.
    Pozdrav Nada

    ReplyDelete
  2. Velika čestitka ponosnim RAKOVIMA na predivnom unuku.Ovo je prava umjetnićka fotografija i trebala bi da vam krasi sobu.Zrake Sunca miluju čedo,koje blaženo spava."Neka je živ i zdrav"rekle bi stare babe,a ja sve ćešće koristimte babske.Dok Bebek pjeva ja misilm da bi rado bila na tvom mjestu u svakom pogledu.Prije desetak godina srela sam Bebeka u ambulanti i dok smo se mimoilazili kažem ja njemu"Šta bi dao da si na mom mjestu?"On se nasmijao,a ja sretno produžila u svoj nespokoj.Pozdrav svim bakama i dedama uz želju da i ja dočekam"svijih 5 minuta"Niskana

    ReplyDelete