SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, May 26, 2022

Aidin rođendan

Pula je, kao i ostala mjesta u Istri, već odavno sredina u kojoj se može sresti mnogo bivših Banjalučana koji su ovaj dio Hrvatske odabrali kao mjesto u kojoj provode svoje penzionerske dane. Znali smo to i prije nego što smo se i mi odlučili na taj korak a svakim danom se još više uvjeravamo da je tako jer saznajemo za neka nova poznata imena koja žive na ovim prostorima. Ponekad pomislim da je veća šansa da ću u Puli i okolini sresti nekog poznatog nego što je to slučaj tokom rijetkih posjeta Banjaluci.

A još je veća šansa da će se na jednom mjestu okupiti prijatelji iz starog kraja kao što je to bilo prije par sedmica kada smo proslavili kumin rođendan u restoranu Galiola u Ližnjanu, malom mjestu u blizini Medulina gdje svoje „ljetne rezidencije“ imaju Žiške i Kušmići. Prekrasno veče smo proveli u društvu slavljenice Aide i njenog supruga Ferida Žiško, a društvo su nam činili Emina i Ekrem Kušmić, te Amila i Sejo Višić. Bilo je veselo, a uz dobro jelo i piće ostalo se do iza ponoći. Čak se i plesalo uz muziku koju je puštao vlasnik restorana što je izazvalo pljesak kod ostalih gostiju.

S proslave nažalost imam samo jednu fotografiju koju je napravio Sejo jer sam to veče bio malo lijen i nisam izvlačio svoj iPhone iz džepa. 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home