SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, May 19, 2006

Prvo javljanje iz Kranja

Jos tamo davne 1987. godine familija Stancic, Mirjana i Zeljko, se odlucila da promijeni sredinu: pravac, Kranj, Slovenija. Bilo je to u ono doba kada se malo tko odlucivao na takve poteze.

Gledajuci s ove distance, vjerojatno su ucinili dobar potez. Ostali su postedjeni svega onoga sto je vecina nas dozivjela. Slovenija je oduvijek bila nasa najuredjenija i najsredjenija republika i meni se uvijek svidjao njihov pristup zivotu (znam da ima i onih koji se nece sloziti sa mnom). Cini mi se da su oni uvijek znali povuci pravi potez u pravom momentu. Sjetimo se samo njihovih proizvoda ( s cijim kvalitetom se nitko nije mogao porediti), njihovih malih fabrika po naseocima i selima (koje su sprijecile masovno doseljavanje ruralnog stanovnista), uredjenih gradova i sela (sacuvane starine, prelijepa dvorista, cvijece na svakom balkonu)...

Mirjana mi se konacno javila prije par dana a nakon toga je stigla i prva fotografija. Cijela familija je na okupu (s desna na lijevo): Zeljko, Mirjana, sinovi Slaven i Boris, te sin Zeljine sestre (u zelenoj majici) koja je sada u Danskoj. Sada kada je led probijen, ocekujem nove prilike iz ovog kraja dezele.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Co,
Slazem se s tobom, dezela je kao bombona i ako bih birao gdje zivjeti bila bi to LJ. Kako sad stoje stvari ostaje mi da joj se cesto vracam uz stalnu borbu sa vizama.
Koristim priliku da pozdravim porodicu Stancic.

Friday, 19 May, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Pozdravi Stancicima,
Ljilja i Mario

Saturday, 20 May, 2006  

Post a Comment

<< Home