SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, March 09, 2019

In memoriam - Meliha Sarafin (Ćejvan)


Čini mi se da tužne vijesti stižu sve češće. Jutros mi stiže poruka od Majde Martinović iz Zagreba. Umrla je njena mama Meliha Sarafin, djevojačko Ćejvan, nakon kraće bolesti. Umrla je 6. marta, u 64. godini, prerano, u godinama kada se većina naše generacije tek dočepala zaslužene mirovine nakon svega kroz što smo prošli od početka devedesetih pa do sada.

Meliha je s familijom morala ostaviti rodni grad u danima kada je ludilo i zlo zahvatilo Banjaluku. Skrasila se u Zagrebu, koji je postao utočište velikog broja Banjalučana. Vjerujem da su se mnogi nadali da će se brzo vratiti u rodni grad ali je to za većinu ostala samo nada. Neki se, istina je, vraćaju, ali na vječni počinak. I Meliha će se vratiti u grad svog rođenja gdje će biti sahranjena. Majda me obavjestila da će se sahrana obaviti 12. marta u 14 sati na Novom groblju na Pobrđu. Siguran sam da će se na njenoj sahrani okupiti prijatelji i poznanici koji su ostali u gradu jer groblja su mjesta gdje se zadnjih godina, nažalost, najčešće sreću.

Majdi, Sjaki (Zdravku) i ostaloj ožalošćenoj familiji upućujem naše iskreno saučešće.

Labels:

7 Comments:

Anonymous Eko said...

Dragi Sjaka,

Tebi I tvojoj porodici najiskrenije saucesce povodom prerane Melihine smrti.

Emina I Ekrem Kusmic

Monday, 11 March, 2019  
Anonymous sega said...

Porodicama Sarafin i Cejvan kao i svim ozaloscenim najiskrenije saucesce.
Sega i Brana

Monday, 11 March, 2019  
Anonymous Dubravka said...

Iskreno sucesce Majdi i familji.
Dubravka

Monday, 11 March, 2019  
Anonymous Dzindici said...

Iskreno saucesce Majdi i cijeloj familiji.
Emira i Sasa

Tuesday, 12 March, 2019  
Blogger Ruzica S said...


Iskreno saucesce porodici.

Miliha je bila moja prijateljica i drago mi je da je bila dio zivota mog.Bila je posebna a posebni uvijek imaju mjesta u srcima nasim i kad nisu pored nas.

Ruzica Sajic sa porodicom

Wednesday, 13 March, 2019  
Anonymous Anonymous said...

Hvala svima na izjavama sucuti, a i onima koji su prisustvovali ispracaju u Banjaluci.
Majda

Sunday, 17 March, 2019  
Anonymous Anonymous said...


S nekoliko dana zakasnjenja, zbog operacije ramena , izrazavam najiskrenije saucesce porodicama Sarafin , Cejvan i Martinovic , i svim ostalim ozaloscenim , a posebno Majdi i Tebi , dragi Sjaka..

Sejo i porodica Bahtijarevic

Monday, 18 March, 2019  

Post a Comment

<< Home