SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, November 05, 2023

Svratili Tufekčići

Jedna zajednička ispred arene

U septembru su u posjetu Istri stigli Tufekčići s bližom i daljom familijom. Jedan dan su odvojili za posjetu Puli pa smo imali priliku da neke od njih vidimo nakon mnogo godina.

Na terasi restorana Cave Romane


Nakon obilaska Pule, zajedno smo svratili u naše malo misto na pizzu na terasi restorana Cave Romane a stiglo se i na kupanje na „naninoj“ plaži, kako su je nazvale unuke. Dan je bio prekrasan, kao i obično.

Na kavici u beach baru kod "nanine" plaže

Izet i Jasna su ponovo navratili početkom oktobra. Vrijeme je i dalje bilo lijepo pa smo s kupanjem nastavili i nakon njihovog odlaska. Za ove dvije i pol godine kako smo se skrasili u novoj sredini vrijeme nas služi a u isto vrijeme smo se susreli s jako puno naših prijatelja iz rodnog grada koji, na naše iznenađenje, posjećuju Istru mnogo češće nego što smo to mislili.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home