SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, March 23, 2006

Asima i Ibro

Asima i Ibro su se bili privremeno skrasili u Pensilvaniji nakon izbjeglickih dana u Njemackoj. Bili smo sugradjani sve do polovine 2005. Bilo je tu teferica, druzenja do kasno u noc, jagnjadi na raznju... Ibro je bio glavni strucnjak za cevape, dok je Asima pravi strucnjak za razne vrste pita: bureke, sirnice, zeljanicu. Svi su je ubjedjivali da bi s burecima mogla napraviti odlican posao ovdje u Americi.

Zelja za povratkom u stare krajeve je bila jaca od svega i njih dvoje sada uzivaju u svom starom domu uz Vrbas. Fotografija je napravljena negdje u aprilu 2005., manje od mjesec dana od njihovog povrtatka u Banja Luku.

Ibro je ovdje bio stalni korisnik Interneta ali sada nisam siguran da ga to zanima. Bas me zanima da li ce se oglasiti!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Bilo je lijepo duziti se sa Hamzicima dok su zivjeli u Pittsburghu a posebno uzitak jesti dobro pripremljene Asimine bureke. Iako nam nedostaju meni je posebno drago da su oni ponovo nasli zadovoljstvo i srecu vrativsi se u svoju rodnu Banja Luku.

Nana, kako vjerujem da ces se ti cuti snjima prije mene mozes im ti spomenuti blog, a ako bude u prilici sigurna sam da ce to Ibro sa zadovoljstvom pratiti.

Pozdrav


Jasna

Thursday, 23 March, 2006  

Post a Comment

<< Home