SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, October 11, 2006

Mladen

Upravo kada sam se spremao za kritiku za blogere iz Banjaluke (gotovo nikakvih vijesti), Mario se javi ovim prilogom:

Ovih dana dodje mi moj rodjak odnosno 'brat od tetke' iz Svedske koji je tamo od daleke '65. Mladen se zove, a Svedjani su ga zbog tvrdog skandinavskog jezika zvali cak i mojim imenom. Banjalucanin je od 'glave do pete' pa mu je mjesto u ovom blogu. Volvo ga je penzionisao, ali je svake godine na Jadranu i obavezno u Banjaluci!

Dok je ovdje ne prodje ni jedan dan da ne prepozna nekog naseg starog sugradjanina. Nije on star, bar izgledom ne odaje godine koje vjerovatno posjeduje ('godine su stvarno nevazne u odnosu na banjalucke ljepote'), ali se sjeca vremena dok jos nije bila izgradjena bl-posta i kada je na njenom mjestu svakog 10. marta procvjetao kesten crvenom bojom. Jos uvijek trazi taj kesten... i onda shvati da stoji na pragu Zabine kafane u kojoj se kafa tucala u avanu, a okolina zanosno mirisala, eh... podje onda na drugu stranu i udari na 'Lovac' gdje su se onomad pravile degustacije vruce rakije (eh, eh...).

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pozdrav Mladenu/nadam se da me se jos sjeca/ i jednom od prvih B.L.-diskdjokeja Ratku Vikicu!
Sejo

Wednesday, 11 October, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Sta reci nego, hvala Mariu na Dzumhurovskom pogledu na Banjaluku mladju za pola vijeka.
Svako dobro dobri judi,
Cadjo.

Wednesday, 11 October, 2006  

Post a Comment

<< Home