SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, October 11, 2006

Svog brata se sjecam kao vrhunskog plesaca... i slusam da je u BL prvi disco bio u staroj gimnaziji (fina raja, nema pusenja, LP, ulaz 10 din) te da se sviralo, pjevalo i plesalo sirom grada: Dolac-kod klanice, Polj. skola, Trg-ugost. skola u Trapistima, Dom na Pilani, Uciteljska skola, Dom Veselin Maslesa, Rudi Cajavec, Visa pedagoska skola (Vis-pisa), Medicinska skola, Krajina, Tvornica obuce, Mejdan ("Kvartet G"), Dom Danko Mitrov, Tvornica duhana, Kino Buducnost-Gornji Seher, Dom JNA, Gimnazija, Dom kulture, Fiskulturni dom... (Kvartet G je cinila njegova raja: Edin, Vlado, Cici, Ratko).

Pricamo o nestaslucima, o lovu na stiglice, o slasticarnama, o mezetlucima, o raji: Zorki Josicu-Ticu, Rudiju Jarosu, Keki Hadzikaricu, Mirku Barisicu, sestrama Makor, Ljubi Trubi, Adilu Karaselimovicu, Berti, Bjankiju, Simi-bradatog postara sinu, Mladenu Vukicu, Himzi Mujicicu Edinu Cejvanu, Kocki, Ciciju, Stefi, Nalicu (poznatog BL fudbalera Nalica su zvali 'Grcka', jer je morao voditi raju na baklave poslije serenade koju su svirali njegovoj curi).

Ovo je djelic prica. Mladen je tek tri dana ovdje. Prilazem sliku sa Krupe, pritoke Vrbasa, gdje sam ga uslikao sa mojom Ljiljom.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home