SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, October 02, 2006

'Vratija se Sime'

Nakon tri mjeseca lutanja po dunjaluku, dida Dane se vratio nazad u novu domovinu, mladji nego sto je otisao.

Bilo je dida Dane svuda, od danskih plaza, ulica Malme-a, baste hotela Palas, 'vikendice' (koje odavno nema) u Dragocaju, Bosanske Gradiske...

Cini mi se da mu je najljepse bilo u Sarajevu, gdje je u posjeti prijateljima koje je upoznao ovdje u Pittsburgh-u, proveo desetak dana na njihovoj vikendici na samoj obali rijeke Bosne.

Vikendica u kojoj didini prijatelji zive se smjestila nad samom Bosnom pa nije bilo veceg meraka od uzivanja u hladovini na terasi s koje se pruza prekrasan pogled na rijeku. Vrijeme je bilo lijepo, te se cijeli zivot odvijao na toj terasi: od jutarnje kave, rucaka, popodnevnih odmora, pa do vecera i razgovora do kasno u noc.

Fotosi s vikendice nisu najbolje uspjeli pa evo uz prilog ide jedan s Bascarsije. Na slici je dida Dane s prijateljem Salemom koji se, nakon lutanja po svijetu, sa svojom suprugom Dilkom vratio nazad u Bosnu da svoje penzionerske dane provedu u gradu u kojem su rodjeni.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home