SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 27, 2006

Rijeka Soca i njene prirodne ljepote

Mirjana Stancic je ulozila dosta truda da nam posalje ovaj prilog:

Odusevljena sa Natasinim zadnjim prilogom Apoksiomen i izletom ovog vikenda u jedan od najljepsih predjela Slovenije dobila sam volju i zelju da posaljem ovaj prilog.

Prilog je namjenjen mladoj generaciji koji su otisli iz nasih krajeva kao mala dijeca u vihoru rata i nisu imali prilike upoznati nasu bivsu zajednicku domovinu. Mozda ih jednog dana put navede u prelijepe krajeve rijeke Soče.

Soca je jedna od pet prirodno najbolje ocuvanih rijeka u Alpama. Izvire u srcu Julijskih Alpa u Trenti gdje vrlo brzo cini 15m velik slap. Nastavlja svoj put dug 136 km sve do Jadranskog mora. Poznata je po izuzetno cistoj vodi plavo-zelene boje, zbog cega je dobila ime smaragdna rijeka. Ta kristalno cista voda upravo mami u narucje zelenih brzica ljude iz cijelog svijeta da se predaju nezaboravnom uzitku.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home