SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, December 23, 2009

Cestika - jos jedna

Veju, veju pahulje, mraz po staklu šara, stiže Nova Godina a odlazi stara!

Imali itko od blogera da ne zna ove stihove?

Nažalost zapuhao je jugo, palo je malo kiše i istipio se snijeg. Kažu da je ovo najtopliji Božić u poslednjih 60 godina i temperatura je iznad 15 stepeni. Žao mi je što se pokvario bijeli romantićni ugođaj Božića.

Svim banjalučanima bilo gdje da se nalaze SRETAN BOŽIĆ I NOVU GODINU ŽELI VAM ENISA!

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sretni vam 'Season's Greetings'---sluzzbeno!

Sretna vam Nova godina, uz zelje:

da budete zdravi, tj. da zelite da budete zdravi koliko-toliko,

da bude novaca u novcaniku i da nekoga pocastite, a ne samo za taxi (da vrati na pravu adresu),

da se druzzite uz lijepa (a nekad i neka lossa) sjecanja na ljude iz nasseg djetinjstva koji su ostavili 'svoj saljivi, ili disciplinski, otisak na nassim karakterima', ali ne zaboravite da I MI POSTAJEMO DIO SJECANJA ZA NEKOGA,

da budete 'otvorenog srca' i za neke druge kulture i tradicije, za nova prijateljstva..i nove rodjake sa drugih kontinenata.

voli vas vasa (?) sa jabuke

Wednesday, 23 December, 2009  
Anonymous Abu said...

Draga moja, kako se ono Ti zoves, Nisam s jabuke pao da nosim pare sa sobom…
Osamdesetih sam radio u Unisu HVT, u razvoju, a po kazni. Samnom u kancelariji je sjedio ing. Mile, stariji inzinjer (mojih godina sada), jedan od osnivaca fabrike. Nije vise bio na liniji pa ga stavili u zapecak. Po cijeli dan je citao novine, jer mu nista nisu davali da radi i niko ga ni za sta nije pitao.
Evo i jedne anegdote sa Miletom.
Crtam ja jedan dan nesto, a on gleda preko svoga stola. Poslije nekog vremena kaze mi: “Ranko majko, to sto crtas ti je krivo.”
“Jel’ vi Mile dobro vidite”, pitam ga ja.
“Ja odlicno vidim”, kaze Mile
“E onda gledajte svoja posla.”
Gledajuci svoga kolegu, a znajuci sebe, vec sam se vidio u njegovoj stolici za dvadesetak godina. Zato sam mastao da odem na zapad i vidio sebe k’o cistaca ulica, onaj sa metlom. Znao sam ako vrijedno radim za pet godina cu dobiti masinu. Za slijedecih pet postati predradnik, a onda vodja smjene i nakon dvadeset godina postati sef. E vidis draga moja, kako se Ti ono zoves, poslije dvadeset i dvije godine, ja sam …imam kreditnu karticu od firme i kao vecina Australaca ne nosim pare sa sobom. Izuzetak je taxi, jer kad si pod gasom traze ti pare u naprijed.
Evo ja Tebi i svim Blogerima od srca cestitam praznike i zelim sve najbolju u nastupajucoj godini.

PS. Ono sigurno nije bila moja peca!

Wednesday, 23 December, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Upecala sam se, pa na jednom drugom blogu pokusavam pronaci objasnjnje zasto nekog, vrlo aktivnog, vise nema. Nisam jos dosla do situacije kad je prasnulo, a mozda i nije prasnulo, nego zeni vjerovatno dodijalo to neprestano zagadjivanje okolisa joj.
I mene zapekla savjest. To zagadjivanje okolisa je ipak stvar osobne kulture i higijenskih navika, ali uporno (a da se ne primjeti) izguravanje nekoga s bloga podsjeti me na jednu nasu situaciju.
Zato Vjeko iskreno se ispricavam za svoje mlake, premlake reakcije.
Andreju i Tebi zelim puno lijepih zajednickih trenutaka i samo sve najbolje u zivotu.
Nada Š. D.

Monday, 28 December, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Vrtim ovih dana broj ZABA-e: stanje na tekucem racunu minus..., stanje na deviznom racunu dvocifreni dolari, dvocifreni euri...Sastavljeno je i be leti na sve adrese...ovima ovdje sto ne placaju, onima prekooceanskim sto me dodatno uvalise, onima dolje sto ne salju mirovine a Nova na pragu. Sta je sad, cisti su, bljeste, nema zagadjivaca,kultura, sport...sve na nivou. Nije valjda da nemaju za to malo jada, pokrio bi ga Dodikov djeparac? E kad sam kod ovih dolje pozelih poslat nekome cestitku, istu onakvu kakvu sam poslala ovima mojima (ljeponaskim) prije par godina. Kad su se uhvatili u kolo socijaldemokrati i aktualni nam predsjednik prvo sto su napravili je ukidanje mirovine za ove prognane, izbjegle, pobegle iz Bosne. Ostavise ljude godinu dana bez kune u djepu. Nes' ti socijaldemokracije. Mene to tada nije pogadjalo, ali sam osjecala strasan bijes zbog ljudske neosjetljivosti i nemoci da se bilo sta uradi. Zato onako, k'o dijete uzeh par cestitki pa napisah Predsjedniku vlade, Pedsjedniku drzave, Gospodjama ministarkama par rijeci prigodom blagdana, sa zeljama da njima i njhovima bude isto, ni vise ni manje, kao nasima iz Bosne. Lijepo se i potpisah. Ne ispunise se moje zelje, kako se vidi, njima sve bolje i bolje. Bez obzira na to, ja evo i Dodiku (i njegovima) zelim sve isto. Pa ako ne osiromasi, nek' ga makar zemljotres pogodi. Od srca ja to njemu.
Sebi naravno zelim veselo u Novu, makar i bez para.
Nada Š. D.

Tuesday, 29 December, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Draga Nado
Tekst je cista desetka.
Iskreno se nadam da necemo morati ovakve tekstove kopirati i za 2011,2012.2013.....2050.
Juce saznadoh od jedne kustosice (ciji je otac bio istoricar Sarajeva, a umro u 98 god. zivota veoma davno ,gosp. Zildzo)), da smo naziv glupi Bosnjani dobili od osmanlija i neke njihove iskrivljene rijeci "suplja glava".Ako neko zna vise nek napise a ako je ovo , bas ga potrefise.
Pozdrav Saima (Vrijedi za sve nase pretko, odnosno "konstitutivne" narode koje su zatekli.)

Wednesday, 30 December, 2009  

Post a Comment

<< Home