SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, November 24, 2019

Posjeta slapovima Krke

Odlazak na slapove Krke sa šibenske rive brodom do Skradina. Prolazak ispod šibenskog mosta je čudesan. Na brodu doručak uz ovčji sir, pršuta i vino. Iza toga srdele pripremljene bez greške i salata od hobotnice. Vina po želji.

U Skradinu smo promijenili brod. A to sve za 400 kuna po osobi, vidi se na strancima da su oduševljeni. Jeftino, za njih. Ne znam koju bih cifru mogla napisati jer mnogi Šibenčani nikad u životu nisu bili.  Bila sam nekoliko puta ali nikad u oktobru. Dan predivan, turisti cijelog svijeta a vožnja u okolini od boje šuma, livada i vode. Ono sto neko reče “zeleno, volim te zeleno.“ Desetine zelenih nijansi ali kao da nije oktobar. A tek ciklame. Na svakom komadiću gdje je bila trava bezbroj cvjetova a miris se širi na sve strane.

To smo ja i Zdenka ovjekovječili kao i slapove.


Nova slika je čudo iz  našeg dvorišta. Žuti kacuni na sve strane i u vrtovima i u dvorištu. I nigdje više u selu. Na Igmanu i našim planina ima ih bezbroj ali žute nikad i nigdje nisam vidjela osim ovih naših.

Uživala sam čitajući tvoj prilog iz Rovinja. Zaista je cijela jadranska obala od Istre do Dubrovnika rajsko područje.

Pozdrav Saima



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home