SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, September 17, 2022

Susret sa Sonjom i Zlajom

 

Izgleda kao da se pola Banjaluke preselilo u Istru.

Broj Banjalučana koji imaju veze s Istrom, bilo da su ovdje našli svoj novi dom, bilo da su kupili apartman za odmor, se svake godine povećava  tako da je mogućnost da nekog poznatog sretneš u gradu, naročito u glavnoj turističkoj ulici koja vodi od Zlatnih vrata do Foruma, velika. Sjećam se kako sam prije nekoliko godina šest dana hodao Banjalukom a da nisam sreo poznatu osobu. Ovdje se to ne može dogoditi.

Prije par dana smo ponovo imali jedan lijep susret s prijateljima. Sonja i Zlaja Povrženić došli u Fažanu da se malo odmore u apartmanu u Fažani koji je prije par mjeseci kupila njihova kćerka Ana. 

Vidjeli smo se na kratko jer Ana još uvijek nabavlja sitnice za apartman ali se nadamo da će susreta u budućnosti biti više.




0 Comments:

Post a Comment

<< Home