SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, October 26, 2022

Kraj sezone

Oni koji su se kupali u Vrbasu dobro znaju kako je njegova voda hladna i u sred ljeta, da ne govorim o drugim godišnjim dobima. Kada bih zakoračio u vodu, noge bi mi se ledile a ipak sam se kupao kao i sva druga raja.

Kada ovdje u Pješčanoj uvali uđem u vodu uvijek se sjetim Vrbasa pa mi se ni temperature vode od 20 stepeni ne čine niske. Zbog toga je ovdje sezona kupanja znatno duža i proteže se od sredine maja pa do sredine oktobra.Ove godine smo se počeli kupati u maju, Nera nešto ranije nego ja, a zadnje kupanje je „palo“ 25. oktobra. Kako je vrijeme i dalje lijepo ne bi me iznenadilo da se još koji put okupamo. 

Dok nas je u Nizozemskoj često pratila kiša, svaki dan sam provjeravao vremensku progonozu Pješčane uvale i razmišljao kako bi bilo lijepo skokunit do plaže i bar malo se pokvasiti u moru. Dolaskom u Istru nisam pomišljao da će nam se sezona kupanja protegnuti na pet mjeseci a kako sada stvari stoje tako bi moglo biti i u buduće. Kupača, istina, nema puno. Tek poneko od domaćina se brčne u moru pa se vrati svojoj kući a mi smo izgleda jedini koji i sada provedemo par sati na plaži uživajući u lijepom sunčanom vremenu i moru koje je i sada toplije od rijeke u kojoj smo se kao djeca i srednjoškolci kupali.


Kako mi više nije lako da video klipove objavljujem na blogu, kao dokaz da je ono o čemu govorim istina, prilažem dvije fotografije pa ko hoće neka vjeruje, a ko neće, ne mora. U današnja vremena, kada su lažne informacije preplavile sve medije, može se pisati šta je kome volja jer ne postoji način da se jednostavno provjeri da li je napisano istinito ili ne. 

1 Comments:

Blogger co said...

Zadnji dan kupanja je za mene bio 31.10. Dakle, prošlogodišnji "rekord" sam oborio za 20 dana. Tako će izgleda i ostati. "Opremu za kupanje" treba spremiti za slijedeću godinu. U ničemu ne valja pretjerivati.

Tuesday, 01 November, 2022  

Post a Comment

<< Home