SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, January 25, 2024

Firenca


Slijedeća „stanica“ posjeti Toskani je bila Firenca, glavni grad pokrajine. Grad prepun historije, starina i umjetnosti, za kojeg je potrebno daleko više vremena nego jedan dan koliko imali.


Do Firence smo stigli vozom a onda nas je vodič vodao da nekih od najpoznatijih građevina. Saznali smo puno toga o historiji Firence i događajima iz nekih davnih vremena i obišli najpoznatije turističke atrakcije.


Poslije podne, a prije polaska nazad u našu bazu, proveli smo obilazeći neke od dijelova grada koji su za nas bili interesantni: popeli se na Mikelanđelov trg s kojeg se pruža lijep pogled na grad, usput popili naše kavice, osvježili se pivom na jednom od mnogobrojnih trgova grada dok je ženski dio ekipe otišao u obilazak trgovina… Za posjete muzejima nismo imali vremena.


Nakon obilaska grada predvečer smo uhvatili voz do Montecantini Terme a onda, nakon kraćeg odmora, otišli na večeru u jedan obližnji restoran.

Na večeru se otišlo prilično kasno a ujutro su nas očekivale nove avanture.











0 Comments:

Post a Comment

<< Home