SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 01, 2015

Koncert u parku

Zauzeli smo položaje
Pittsburgh  nije veliki grad ali se u downtown-u, Oaklandu i okolnim mjestima svakodnevno održavaju mnogobrojni koncerti, mjuzikli, pozorišne predstave, otvaraju izložbe... Ljubitelji umjetnosti a ni običan svijet se ne mogu požaliti da su zapostavljeni . Im atu za svakog po nešto, samo je pitanje slobodnog vremena i ukusa.

Prošle subote smo s Tufekčićima prisustvovali džez koncertu u parku u njihovom Monroevilleu koji je pruvukao veliki broj posjetilaca. Da li je razlog bila ljubav prema džezu ili besplatan ulaz, ne znam, ali znam da je veče bila prekrasna i da smo se lijepo zabavili slušajući džez sastav i pjevačicu koja vuče korijene iz Pittsburgha.

U Pennsylvania-i konzumiranje alkohola na otvorenim prostorima nije dozvoljeno pa smo se morali zadovoljiti samo vodom, iako sam primijetio nekolicinu koja je pijuckala vino. Ako nas put ponovo nanese da sličnu manifestaciju vjerujem da će se par flaša piva i bocun vina kao slučajno ponijeti, tek onako da čovjek ne ide praznih ruku.

Koncert je trajao do 9 sati uveče a na park se već uveliko spustila blaga avgustovska noć koja je lijep ugođaj još više uljepšala. Nakon toga smo svratili kod Tufekčića i ostali skoro do ponoći uz odlično crno vino koje je Izet donio sa svoga puta u Bosnu. 

Program je počeo

Bend i pjevačica

Dame plješću

Noćni ugođaj

0 Comments:

Post a Comment

<< Home