SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, December 31, 2019

Nova godina u Los Angelesu


Dok u Pittsburgh-u pada snijeg, čak ponekad prilično gust, u Los Angeles-u nebo gotovo bez oblačka, uz više nego prijatenih 23 stepena. Odluka da letimo u LA je donijeta iznenada, bez puno razmišljanja. Ella, kćerkin kućni ljubimac, je glavni razlog putovanja. Kod nas je već više od tri mjeseca i bilo je vrijeme da se vrati kući. Sanja nam predloži da mi dođemo do nje, umjesto da ona dolazi po Ellu, i tako prije nekoliko dana stigosmo u Kalifoniju koja nas je do sada uvijek dočekivala lijepim vremenom.

A lijepo vrijeme se treba koristiti, i mi to svaki dan činimo. Negdje poslije podneva prošetamo do plaže a onda plažom da restorana koji ima mali patio gdje se može sjesti s kućnim ljubimcima. Ella put odlično poznaje i više ne pravi probleme kao što je to radila kada smo zadnji put dolazili. Ovaj put ima i društvo, još jednog kućnog ljubimca kojeg je Sanja spasila od uspavljivanja. Harlow, kuja veoma slična Elli, je uglavnom Nerina briga, dok smo Ella i ja nerazdvojna kombinacija.

Kada stignemo do plaže, počinje igra. Ella i Harlow uživaju u ganjanju po pjesku a i nama dobro dođe da nam mišići na nogama ne zakržljaju. Hodanje po pijesku nas prilično umori ali je svakim danom sve lakše. Pauza uz kapućino ili čaj dobro dođe tako da se prikupi snage za povratak kući.

Prema vremenskoj prognozi, i narednih dana će biti lijepo i toplo, tako da ćemo nastaviti sa šetnjama.

A onda nas čeka povratak u Pittsburgh, zima, i temperature često ispod nule. I tako će biti par mjeseci, sve dok i u naše krajeve ne stigne toplije vrijeme. A lijepo bi bilo pobjeći od hladnoće, kao što smo to učinili ovaj put. Na tome već ozbiljno "radimo" i možda u skoroj budućnosti napravimo neke korake.

Dok se veče spušta nad LA-jom, i dok se i mi spremamo da dočekamo Novu 2020-tu, svim blogerima šeljemo najljepše želje uz jedan "topli" fotos tokom naše šetnje, da vas malo zagrije, naročito one kod kojih se zima ne šali.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home