SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, January 28, 2020

Šest reprezentacija

Hrvatska

Evo jedan mali prilog o sportu, naravno o rukometu ….. o čemu drugom bi Sega pisao. Prije par dana završeno je Evropsko rukometno prvenstvo, s učešćem, prvi puta 24 zemlje. Takodje, prvi puta se igralo u više zemalja. Domaćini su bili Švedska, Norveška i Austrija od 9-og do 26-og januara 2020.godine. Finalni dio turnira održan je u Švedskoj, u Štokholmu.

Slovenija
Zašto pišem ovaj prilog ? Jedini razlog je učešće šest rukometnih reprezentacija sa prostora ex-YU. To se desilo sada i mislim da se neće ponoviti u skoroj budućnosti ?!

U par statističkih pokazatelja: na EP je učestvovalo 108 igrača, 6 stručnih štabova i 6 ljekarskih timova, svi sa prostora od Ljubljane do Skoplja !! Jedinstveno za sport čime je rukomet još jednom pokazao da je u tim dijelovima Evrope ‘’glavni’’ …… ima nešto …. sšo je teško objasniti ??

Da su ostala ‘’normalna vremena’’, kako bi bilo ugodno pratiti jednog ‘’Štencla’’ koji bi trebao od pomenutih 108 igrača da izabere 18 i napravi jednu reprezentaciju !!

Bosna i Hercegovina
Hrvatska i Slovenija su se plasirale u završnicu prvenstva. Obje reprezentacije su dale svoj maximum i svima najiskrenije čestitke (Hrvatska druga, Slovenija četvrta). Jedine dvije male Evropske zemlje, visoko plasirane. Ponekada pratim i rezultate mladih i juniorskih reprezentacija i vidim da obe navedene zemlje non-stop igraju završnice turnira u navedenim kategorijama, što znači da imaju dobre programe, dobre trenere za mlade, tako da ćemo u tekućoj deceniji i dalje pratiti Hrvatsku i Sloveniju na medjunarodnoj ‘’sceni’’. Gledajte rukomet i uživajte !! 

Pozdrav svima !!

Sega

Crna Gora

Makedonija

Srbija


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home