SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, April 12, 2021

Prošlost, sadašnjost i ?????????

Već dugo vremena namjeravam da se javim, ali svi prilozi u zadnjih mjesec dana su me zadržavali da to uradim. Svi prilozi, Godišnjica , Vakcina, Izložba i Pravna  pomoć su toliko dobri da sam željela da što duže traju i da su neki ponovljeni i da što više traju jer su svi odlični. Nek makar jedan pregled bude dnevno pregledan vrijedit će jer opisuje istinu lijepu i ružnu svih onih koji su to sve doživljavali. Bilo bi dobro da neke priloge Co iz arhive ponovo postaviš, jer ovde je počelo vrijeme i da i privatni i državni mediji počinju prikazivati razne dokumentarne reportaže koji su do sada bili tabu tema. Svjesni smo sve više i sigurni da je bilo mnogo dogovora i talova  oko Bosne iz kojih su mnogi profitiral ali ne može se još saznati ko, s kim, kada, kako. Za početak bi te zamolila ako možeš uz ovaj prilog ponoviti moj  video “Dvadeseta godišnjica opsade Sarajeva.

Danas sam žalosna kao i cijelo Sarajevo zbog smrti generala Jove Divjaka. Sretan dan je što je izabrana nova gradonačelnica Benjamina Karić koja je imala godinu kad je rat počeo a ostali su joj baka i djed u Sarajevu na Lorisu, naše divne predratne komšije, iako su ih pozivali da idu avionima u Srbiju. Djed je bio vojni penzioner i nije htjeo da ide. Medju prvima im je zapaljen stan na osmom spratu. Djed joj je vodio radove spomenika na Sutjesci.  Njena  krvna zrnca su izmiješana da ih niko ne bi mogao izbrojati Opredjeljuje se kao ostali. Senad TVFace je završio rekavši da ona nije ostali ona je SVI.

Za danas toliko .

Pozdrav Saima

P.S.

Prilog o opsadi Sarajeva je ispod.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home