SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, January 23, 2006

Vic

Dobih odlican vic od Maria pa nisam mogao odoliti da ga odmah (preko reda) ne objavim:

Evropski kongres transplatologa.

Predstavnik britanskih doktora izvjestava: Nasli smo covjeka bez kicme, presadili smo mu kicmu i sada, nakon samo jedne sedmice provedene u bolnici, taj covjek se odlicno osjeca , vec je vani i trazi posao.

Predstavnik francuskih doktora izvjestava: Ah, u Francuskoj smo ucinili mnogo znacajniju stvar! Uzeli smo covjeka koji nije imao jedno plucno krilo, presadili smo mu plucno krilo,i nakon samo tri dana on se odlicno osjeca, vec je vani i trazi posao!

Predstavnik talijanskih doktora izvjestava: Mi smo uzeli dva pacijenta bez srca, presadili smo svakom od njih polovicu zdravog srca, i nakon samo dva dana obojica se odlicno osjecaju i vec su vani i traze posao.

Predstavnik bosanskohercegovackih doktora izvjestava: Nas ipak ne moze niko stici. Mi smo uzeli tri covjeka apsolutno bez mozga, postavili smo ih na celo drzave i u rekordnom roku vec je vise od pola stanovnistva vani i trazi posao!

ps. sve osobe koje dobiju ovaj mail imaju civilnu i moralnu duznost da ga posalju dalje na barem deset adresa. Nikad se ne zna ko bi za njih opet mogao glasati...

10 Comments:

Anonymous Rako said...

Pozdrav mariu.
Vidim da si vrijedan na ovom blogu.Drago mi je da je Co stavio Tvoju sliku u gro plan tako da Te sad mogu prepoznat ako se sretnemo.Sta da se radi:vrijeme cini svoje (osim za Coa i Neru-isti su).
Mislis li ove godine u BL?Pa da se vidimo i popijemo kafu. Pozdrav Raka.

Wednesday, 25 January, 2006  
Anonymous Rako said...

Kad smo vec kod viceva evo jos jedan NAS.

Ide mali Ibrica s skolskom torbom na ledjima pa ga upita nekakav prolaznik:"Mali, mali, u koji razred ides"? "U onaj do ceste" odgovori Ibrica.Pozdrav svima. Rako.

Wednesday, 25 January, 2006  
Anonymous Co said...

Raka, nisam znao da ovaj Marijev vic nije nas!

Wednesday, 25 January, 2006  
Anonymous mario said...

Raka, cekam te na kafi kod ex Hilmije cim se povuce ova sibirska zima.

Wednesday, 25 January, 2006  
Anonymous mario said...

Uzvracam Raki jednom savremenom skolskom BL-anegdotom koju mogu razumjeti samo Banjalucani:
Mjesto radnje:cas vjeronauke u skoli Sveti Sava na Lausu.
Vjeroucitelj: Ko zna kakom se zvao Sveti Sava prije nego se zamonasio?
Ucenik:(k'o iz topa)Drago Lang!

Thursday, 26 January, 2006  
Blogger co said...

Hej Mario, gdje ti zivis? Cini mi se da ces nam se uskoro pridruziti!

Thursday, 26 January, 2006  
Anonymous mario said...

Co, ako mislis zasto nisam reagirao na provokaciju Rake purgera, moram ti reci da ja iz Rosulja zelim s njim popiti kafu u BL.

Thursday, 26 January, 2006  
Anonymous Jasna said...

Mario, jako si aktivan na ovim stranicama sto svakako pozdravljam. Vicevi su uvijek dobro dosli jer smijeha nikad dovoljno. Ako imas koju Ljiljinu fotku daj posalji je Cou pa da i nju vidimo.
Nedavno sam pravila corbu od gljiva. Bila je izvrsna i slicna onoj koju smo nekad pravili od vrganja.
Lijep pozdrav is Pittsburgh-a Ljilji i tebi od

Jasne

Thursday, 26 January, 2006  
Anonymous Nera said...

Raka,
Imas pice od mene prvom prilikom kad se sretnemo,

Pozdrav,

Nera

Friday, 27 January, 2006  
Anonymous Co said...

Opaska na Rakin prvi komentar: Raka, ti znas ko priprema sve ove fotografije, pa ako jos uzmes u obzir svu tehnologiju koju imam na raspolaganju, ne bi te trebalo iznenaditi sto neko na slikama izgleda 'bolje' a neko 'losije'. Ubuduce primam tip ako neko pozeli da ga na fotografiji podmladim. Ako zelis da znas koliko je to, molim te da mi se direktno obratis na moj privatni email.

Za neke, ni tip nebi pomogao.

Sunday, 29 January, 2006  

Post a Comment

<< Home