SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, March 26, 2006

Jasminka i Munib

Sto ti je zivot. Nera godinama poznaje Merzinu a nija imala priliku da upozna njenu rodjenu sestru. Trebao je da se desi rat, da se raspemo po svijetu, da Mustafa i Merzina dodju u Ameriku u posjeti rodbini pa da dodjemo u priliku da upoznamo familiju Habul.

Nakon obaveznog slikanja na vidikovcu iznad 'downtown'-a, kavedisanja kod Tufekcica, vece smo zavsili u nasem 'backyard'-u. Uz obavezni rostilj i pice (muski su uglavnom tamanili pivo), bilo je i pjesme. Munib (bolje znan kao Brko) me je odusevio svojom svirkom na gitari a posebno pjesmom. Svojim glasom me je jako podsjetio na pokojnog Davorina Popovica iz Indexa.

Familija Habul se skrasila u drzavi Tenesi, ime grada mi nije poznato. Mozda ce Merzina ili Mustafa dopuniti ovaj moj kratki kometar s vise detalja!

2 Comments:

Anonymous mario said...

Izgleda da Merzina i Mustafa jos uvijek nisu na casu, pa cu morati ja da dodam par rijeci. Necu pretjerati kad kazem da su Jasna i Brko lijep par. A Brki pored gitare u rukama pasu i razne alatke, o ribarskom stapu da ne govorimo... I jos nesto, uvijek je veselo u drustvu sa Habulima.
Pozdrav Habulima!

Monday, 27 March, 2006  
Blogger co said...

Mario, Merzina i Mustafa se jos stide i ja ih razumijem. Trebamo biti strpljivi i nadati se da ce se jednog konacno javiti.

Monday, 27 March, 2006  

Post a Comment

<< Home