SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, May 08, 2006

Pored svih pozitivnih crta njegovog karaktera, mene je uvijek odusevljavao njegov osobit smisao za humor. Niti jedan susret s njim nije prosao bez dobro ispricanog vica, neke dogodovstine s putovanja ili neke druge situacije. U njegovom drustvu je bilo veselo i vrijeme bi naprosto proletjelo.

Poslije rata sam ga vidjela dva puta. Poslijednji put smo se sastali u jednoj birtiji na Hisetima. Taj susret i danas pamtim po smijehu i samo smijehu, sto se vidi i na nasim licima.

Glavni akter dobrog raspolozenja je bio Drago. Na gornjoj fotografiji su: Slavica Jungic, pokojni Drago Laketic, Baisa Begovic i Miroslav Kovacic, dok su na ovoj uz tekst Slavica, Mirjana Djarmati i pokojni Drago.

Srdacan pozdrav svim Banjalucanima, Slavica!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nisam mogla ostati ravnodusna na slike koje sam ja slikala u B.Luci. U "eminentnoj kafani OZIRIJA" smo se sastajali pok. Drago, Baisa, Miroslav i ja. Bez viceva i smijeha nismo znali.

To je bio nas zadnji ali i
nezaboravan sastanak sa pok. Dragom. Dosla je i Slavica Jungic. Srdacan pozdrav Mirjana

Wednesday, 10 May, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Samo jos jednu dvije o pok.Dragi,
Obradovao me je ovaj prilog.
Drago je zaista bio drag covjek, covjek od dobrog raspolozenja. Ova druga slika sa Slavicom I Mirjanom je pravi odraz raspolozenja kad je Drago bio u drustvu, pogotovo izvan poslovnih prostora iako ni u kancelarijama nije bilo rijetko vidjeti nesto slicno.
Nacin kako je Drago pricao viceve, a znao ih je na hiljade,nastojao je i najteze situacije popraviti svojim humorom, a tek kad se sjetim kako je opisivao boravak na specijalizaciji u USA. Cak i poslije skoro 30 godina sjecam se njegovih prica. Kad smo nedavno isli posjetiti Radu i Jaska u LA, sjetila sam se tih provala gledajuci na taj ogromni grad i naravno opet nasmijesila, ovaj put sa sjetom, jer Drage vise nema medju nama.

Friday, 12 May, 2006  

Post a Comment

<< Home