SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, October 23, 2006

Umjesto mog komentara

Pitam se cesto, o cemu pisati za blog?

Koje su teme interesantne vecini?

Osim posla i obitelji koji nas maksimalno zaokupljaju, cime se bavimo za svoju dusu? Imamo li kakav hobi? Glazba, kultura opcenito, slikanje (Karmen, javi se!), priroda, knjizevnost, nas vrt ( Profesore, javi se! ), politika, razna druzenja,...? Da li o tome pisati?

Ili o nekim temama koje se ticu svih nas: Zdrava prehrana - nekvalitetna ponuda prehrambenih proizvoda i zabrinjavajuci porast pretilih mladih, nasilje na TV, nasilje u skolama, pretjerana potrosnja, snobizam, preveliki broj shoping lanaca, ekologija, polozaj crkve u drustvu i njen utjecaj na drustvo, razumijevanje religija, sutnja intelektualaca, ... Sto su stvarne vrijednosti u drustvu? Da li je konzervativizam uvijek retrogradan? UE, globalizacija,... Da li je globalizacija dovela do toga da svi imamo iste probleme, ili su oni ipak razliciti u US u odnosu na Evropu ili druge kontinente?

Sve te teme imati ce vrijednost ako ih analiziramo i usporedjujemo s drugim sredinama. A “nasih” je sredina velik broj.

Predlozila sam teme kako su mi nadolazile, uz prijedlog da ih povremeno ubacimo izmedju onih standarnih na blogu, u kojima opisujemo neke nama interesante dogadjaje, na koje zelimo podsjetiti prijatelje ili ih s njima upoznati.

Zasto ih predlazem?

Cini mi se da ostavljamo Coa bez priloga, da se snalazi kako zna i umije; na srecu, on to radi odlicno, ali do kada? To trazi vrlo veliki angazman za jednog covjeka. A cini mi se takodjer da mnogi nemaju ideju o cemu pisati.

Ako zelimo da blog zivi, onda i mi trebamo ucestvovati u njegovom osmisljavanju. Ne znaci, da se ove predlozene teme trebaju prihvatiti. Samo pozivaju na nas veci angazman.

Razmislimo o ovome! Predlazimo! Ukljucimo se! Budimo proaktivni! Proaktivni, rijec koja nam je dosla sa zapada, koja se vec dobro ishabala. Ubrzo ce postati, ako vec i nije, puka demagogija.


Natasa

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Da budem iskrena, nisam vise sigurna koja tema bi bila interesantna za blogere osim tipa "Nostalgija" koja je pobrala 43 comentara!! Prvo sto na zapadu naucis je da ne pricas o politici i tudjim platama. Nama je valjda to u krvi.

Monday, 08 January, 2007  

Post a Comment

<< Home