SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, January 07, 2008

Nakon povratka u Montreal, baka i dido su odveli dijete u trgovacki centar na slikanje. Stajao je strpljivo u redu, kad je dosao njegov red, nije se bunio da sjedne u krilo djeda mraza. Mi smo samo cekali kad ce poceti deranje i plakanje, ali dijete je uputilo pogled prema fotoaparatu i slika je napravljena. Izraz lica je uplasen, ali bez suza. Mama je bila sretna i ponosna. Slika ce biti umnozena i poslana familji “sirom svijeta”.

Baka je u dobu kad naviru romanticna sjecanja iz djetinjstva.Igranja bez kraja na snijegu.
Ostajali smo vani skoro cijeli dan.


U nasa vremena su se nosili strikani vuneni dzemperi i stofane hlace i sve je bilo potpuno mokro. Poslije se u kuci roba susila oko sporeta za slijedeci dan. Rukavice , spojene sa trakom od vune da se ne izgube, su poslije svkog susenja postajale sve manje i manje......

Pozdrav od Dubravke

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home