SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, September 07, 2008

Tulipani Banja Luka

Evo jos jednog novog 'dopisnika' ovaj put iz anericke drzave Tennessee s zanimljivih prilogom:

Co,

Evo da ti se javim sa jednom kratkom vijescu u kojoj se spominje ime Banja Luke u neobicnom kontekstu. Juce smo Sonja i ja navratili u Sam's ovdje kod nas u zapadnom Knoxville-u i slucajno zastali kraj kutija sa lukovicama holandskih tulipanana. Nemalo smo se iznenadili kad smo na jednoj od njih vidjeli natpis Banja Luka. Izgleda da je neko od nasih sugradjana tamo u Holandiji bio umjesan u stvaranju nove vrste tulipana i odlucio da ih nazove imenom voljenog grada.

Bilo bi interesantno provjeriti ovu tezu stavljanjem slika koje sam prilozio na tvoj blog. Mozda se javi neko ko moze objasniti kako su ovi tulipani dobili ime Banja Luka.

Pozdrav od Miljka iz Knoxville-a.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Toliko volim tulipane i trudim se imati sto raznovrsnije, ali moram priznati da za ove nisam cula. Mislim da takvih u mojoj kolekciji nema, eto mi novog zadatka!

Pronasla sam podatak su stvoreni 1998 od strane Houtman-Konijn.

http://davesgarden.com/guides/pf/go/103825/

http://www.brentandbeckysbulbs.com/spring/productview/index.php?sku=02-0423


A ovo je moja "kolekcija" tulipana:
http://fotkanje.blogspot.com/search?q=tulipani

Thursday, 18 September, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Dragi prijatelji i ljubitelji tulipana,
ovo su prema natpisima na pakovanju originalne holandske lukovice tulipana.Naziv 'Banja Luka' vjerojatno potiče iz sječanja na nekada davnu i vrlo dobru suradnje 'Cvječara'i holandskih proizvođača lukovica a koje su se uzgajale i na poljima u Trnu.Neposredno 'odgovorni' bijaše Pero Đurić koji je tu suradnju svojim boravkom u Holandiji osigurao.
Redovne i posebno cjenjene međunarodne izložbe cvijeća u Banja Luci bile su prilika za prikazati ovo golemo bogatstvo holandskih cvječara.
Valjda je iz tih dana ostalo nešto dobrih utisaka na nekada naš grad pa eto na ovaj način se to i pokazuje.
Svima pozdrav,Miljenko Bokan, Zagreb

Tuesday, 23 September, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Moj stric Pero Ðurić sa svojim timom je ukrstio vrste tulipana i dobio crveno zutu vrstu koja je dobila naziv Banjaluka

Sunday, 09 April, 2023  

Post a Comment

<< Home