SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, July 25, 2009

Vrbaski camac

Pozdrav svim posjetiocima ovog bloga, u zelji da budem interesantan i aktuelan kao svi koji su do sada slali priloge. Naime, ja imam jedan mali hobi a to je gradnja Vrbas camaca koje poklanjam prijateljima i rodbini. Ako ima zainteresovanih da si sagrade jedan takav camac ja cu im biti na usluzi vezano za "nacrt" koji mogu poslati e-mejlom.

Mnogo pozdrava svim Banjalucanima ma gdje bili.

Bubo iz Dolca

Labels:

5 Comments:

Blogger deniimia said...

Dragi Bubo,
pune ruke a i srce ljepote i ispomena na mladost, svaka cast, za ovako nesto je trebalo imati puno ljubavi i dusu sretno Nena

Tuesday, 28 July, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Gospodine Bubo, Vas poduhvat je primer kako banjalucani trebaju odrzavati svoje najlepse tradicije. Vrbaski camac je jedinstven i predstavlja pravi banjalucki ukras. Samo taj projekat treba zastititi, tj. registrovati u patentnom birou.
Podsetili ste me na moje lepo banjalucko detinjstvo. Ruke vam se pozlatile!
Mnogo pozdrava,
Novobeogradjanin

Wednesday, 29 July, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Zamolio bih gospodina Bubu da mi posalje nacrt za izradu camca na moju E-mail adresu :
davorika83@yahoo.se
Pozdrav od Davora.

Tuesday, 04 August, 2009  
Anonymous Anonymous said...

čitajući stričev rukopisVrijeme za sjećanja"nailazim na dio o vrbaskim ćamcima.On piše:Jedini među nama imao je čamac Miralem Džinić,koji mu je napravio Hakija LJubović,poznati strućnjak za izradu ćamaca na dajak.To su ćamci dužine oko 7m,širine oko1,5m sa špicem lijepo zaobljenim i uvijenim.Korman je stražnji dio ćamca gdje vozać stoji,obićno širine oko 0,5m.Fadil Sačić imao je malo duži ćamac oko 10m,a izradio ga je uz pomoć brata Ibre-stolara.Pored Fadila vješti vozaći ćamca bili su Vilko Vinterhalter,njemi Aba i drugi.Najviše se vozilo po Halilovcu,uzvodno prema Šeheru preko brzaka oko mlinova i ako vozać nije vješt bilo je izvrtanja.Dajak se izrađivao od tvrdog drveta,a ne kraju je bila metalna štica,koja se pri vožnji zabijala u dno Vrbasa i vještim baratanjem vozilo se uz vodu.Pozdrav svim vrbaslijama uz sjećanje na našeg strca Esu Bahtijarevića.Enisa

Saturday, 06 March, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Ja bih isto zamolio gos. Bubu da mi posalje nacrt za izradu camca na sljedecu adresu: aid.avdic@arcor.de
Veliki pozdrav iz Njemacke (BiH, Sanski Most), uz nadu da se cujemo.

Friday, 18 March, 2011  

Post a Comment

<< Home