SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, March 23, 2013

"Slavlje" u Banjaluci

'Slavlje' u Banjaluci

“Evropska” Banjaluka je još jednom pala na ispitu. I moralnom, i kulturnom. O domoljubnom da ne govorim. Pitam se koji su to ljudi koji organiziraju javni prenos utakmice između druge dvije države a ne prenose utakmicu države u kojoj žive. Vjerujem da je to jedinstven primjer ljudske gluposti u svijetu i svaki dan se uvjeravam da bi manji bosanski blentitet, čija je prestonica naš grad, ako bi se održavalo svjetsko takmičenje u toj disciplini, osvojio ubjedljivo prvo mjesto.

Navijače ne krivim, omladina je to koja se truje nacionalizmom od rođenja pa kroz cijelo školovanje, hranjena lažnim mitovima umjesto ljudskim vrijednostima pa njihovo divljanje mogu razumjeti ali ne razumijem koji su motivi administratitvne službe grada da zbog utakmice Hrvatske i Srbije zabrani saobraćaj centrom grada. Kako se u manjem blentitetu ne može otići ni u zahod bez odobrenja velikog vožda, predpostavljam da su obe ideje njegove: i javni prenos, i zabrana saobraćaja. Lijepo je on to smislio jedino nije računao da će njegovi na kraju izgubiti. A kako je i Bosna pobijedila, čujem da je u Banjaluci proglašen dan žalosti.

Pitam se šta bi se u Banjaluci događalo da je kojim slučajem ždrijeb odlučio da se u istoj grupi nađu reprezentacije Bosne i Srbije. Da li bi tada bilo javnog prenosa? I to će se desiti jednog dana pa ćemo imati priliku da vidimo koliko naša Banjaluka još može nisko padati.

A glasovi razumnih se ne čuju, kao i obično. Imaju oni važnijih poslova od jedne utakmice, kao što su bili zauzeti devedesetih. Na to smo već navikli.


3 Comments:

Anonymous Posmatrač said...

Glasovi razumnih se ne čuju već toliko dugo da čovjek pomisli da su svi razumni glasovi otišli, a ostali samo...

Kakav prosperitet čeka sredinu gdje ostadoše sami nerazumni. I šta je sa tim poznatim banjalučkim univerzitetima. Da li tamo odgajaju obrazovane ljude za ovaj umreženi svijet ili nacionaliste. Ako je ovo drugo šta uopće idu na fakultet, pa taj 'predmet' mogu da uče i kod kuće.

Bojim se da nisu oni nerazumni jer ne odlaze na rad u Niš niti Aranđelovac gdje nema posla nego idu u Minhen i Beč gdje su dobre plaće. Znači nisu nerazumni već nešto lošije od toga. Ostaje pitanje dokle će to trajati, ta oaza netrpeljivosti u ovom umreženom svijetu.

Pošto znamo šta je bila prije ovoga, Banja Luka što je doživjela to je jedna od najvećih tragedija općenito u zadnjih sto godina.

Saturday, 23 March, 2013  
Anonymous Anonymous said...

"Karakter je covjekova sudbina"(Heraklit)
Navijaci za majku Srbiju u Bluci nemaju stida.Gubljenje stida je znak najgoreg moralnog pada.
"Ako napredujes u obrazovanju a ne napredujes u moralu-totalno nazadujes"(Ciceron)
Heretik

Saturday, 23 March, 2013  
Anonymous Anonymous said...

Dok Hrvatska i Srbija nastoje taj nogometni rat dovesti pod kontrolu, ne zato sto se ljube, nego zato sto im FiFA prijeti izbacivanjem, dotle se Banjolucani nastoje umiliti svojoj istocnoj braci ne samo iskazivanjem mrznje prema susjedu, nego i prema vlastitoj domovini.
Jel' to ona Banja Luka za koju govore da nikad ljepsa nije bila ?

Nada

Saturday, 23 March, 2013  

Post a Comment

<< Home