SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, February 13, 2014

Slike i događaji


Juče su na Sarajevskim protestima građani pjevali Keminu pjesmu "Sarajevo, ljubavi moja" i Tifinu "za ovaj grad se i umrijeti može". Bio je i jedan mladi sarajevski sastav koji je cijeli dan pjevao i svirao.
Nigdje ni na jednoj svjetskoj stanici nismo vidjeli taj DOGAĐAJ.
A i danas kad javljaju dešavanja u Bosni pokazuju stalno arhivski SLIKE prvog dana demonstracija. Kamenovanje i paljenje.
Samo Kantonalna televizija. 

Juče pala Kantonalna vlada i premijer. Rade u tehničkom mandatu. Usvojila Kantonalna skupština. Nikšić neće da dostupni. Kaže samo ako nađu boljeg od njega dat će ostavku, možda je jedino Bog bolji od njega.

Radmanović juče dao intervju za beogradski jutarnji program. Svašta je napričao ali je završio sa "ovo Bošnjaci RATUJU izmedju sebe". A popodne u Sarajevu  kao član Predsjedništva na sastanku sa turskim ministrom vanjskih poslova .


Gojko Berić, bard bosansko - hercegovačkog novinarstva u kolumni pod naslovom "Zemlja koju je podijelili politika" piše: "Čuvari vlastitih fotelja pouučavaju građane kako imaju pravo na mirne i dostojanstvene protesti ali nemaju pravo da izazivaju nerede, a okidač je upravo u tom famoznom "ali" . Ta vlastodržačka poruka otprilike glasi: "Gradjani, mirno protestujte! Imate zviždaljke i bubnjeve, zviždite koliko hoćete, vičite koliko hoćete, je.......te nam majku ako hoćete, a mi ćemo vas posmatrali iza zavjese naših kabineta i držati se rukom za onu stvar. A ako baš zagusti, postoji sporedan izlaz kroz koji uvijek mozemo uteći". 

Završava sa "bit će potrebni gigantski napori na više frontova kako bi događaji jednog dana krenuli u dobrom pravcu. Jer Bosna i Hercegovina je zemlja koja je izgubljena u nacionalističkoj
tranziciji, najsiromašnija zemlja u Evropi i njen šampion u disciplini zvanom korupcija".

Tokić i Dodik prije rata bili najbolji jarani, Tokić vodao Dodika po Evropi u posjete SDP strankama. Sam to izjavio.

Juče i ovaj transparent pošto u Sarajevu cjelu zimu nema snijega "Nema ni snijega i njega nam ukrali"
A onda neko do njega napisao "ukrali nam i NOVU".  Ukinuta na kablovskoj TV Hrvatska nezavisna TV NOVA.

Pa vi sad pogoditi ko je ovde lud. Vitalni jela željan bor, molim brzi odgovor.

Zna se ko sam.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Nada said...

Koliko sam nekompetentna na ovoj temi govori i to sto osim Dodika i Emira nikoga ne prepoznajem na slici, mada sam za imena cula. Krivo je za to moje ne gledanje televizije. Milanovic u Mostaru, Dodik u Beogradu, turski ministar u Sarajevu - sta se tu ima dodati ? I reagiranje, odnosno ne reagiranje na nijh trojicu pokazuje tko je in, a tko out.
Sinoc sam ipak pojacala ton na TV_u kad sam u prolazu vidjela kako ljudi bacaju kovanice na nekom platou. Kasno. Vjerovatno se opet radi o nekoj duhovitoj reakciji sarajlija. Ima li Saima naznaka da ce se medju demonstrantima pojaviti neki novi lider ? Bez sposobnog pregovaraca socijalni nemiri nece dati rezultata.
Nada

Thursday, 13 February, 2014  
Anonymous Anonymous said...

Iza Dodika u stiklicama je Lagumdjija, do njega u vjerskoj odbori. Reis Ceric a sa tasnicom novi ministar bezbjednosti u vijeću ministara Fahrudin Radoncic.
Na pitanje naroda sta ce biti sa Bosnom svo odgovaraju
" svi je J......u, mora se nesto izroditi.
Mozes misliti sadasnja federalna vlast hoce da organizuje krizne stanove. Vi najbolje znate kako je u BL sve pocelo od kriznih stabova.
Jedna na konto Milanovica. Baba iz Sirokog Brijega kaze.
" sto ovaj Milanović dolazi da nam smanji penzije. a susjed do nje kaze, nije penzije baba, vec tenzije . Nek on to zove kako hoce ali ja nedam mojih 6 maraka povišice.
Oni novcici su pobacani pred predsjednistvom kao pomoc Bakiru Izetbegovicu da kupi auto. Tako je pisalo na transparentu ispred.. Izjavio da Radoncic ima sve a on nista.
Vecina naroda ga ne moze ni gledati a kamoli slusati.


Patim se Nado sa tabletom , nekad samo poplavim neki link i on se otvori a neki nikako. Kompjuter je jos u
Defektu. Sutra mi dolazi sin pa ce biti bolje.
Ja ovde napisem slovo a izidje potpuno druga rijec. I pored neprestane kontrole nesto promakne .Vidite i sami sa nekoj rijeci besmislenoj. Mora da ovaj tablet radi za nasu vladu.
Pozdrav Saima

Friday, 14 February, 2014  
Anonymous Nada said...

Eh Co mogao si nam pustiti bar jednu ljubavnu. Pa Valentinovo je zaboga. Ja sam za Sanjam od Indeksa.

Friday, 14 February, 2014  
Blogger co said...

Nado, ja baš ne ganjam ove nove praznike. Ovdje ih ima svaki mjesec-dva jer treba od raje uzeti lovu.

A što se tiče muzike, prije dva dana sam pripremao jedan prilog sa muzičkom podlogom i ustanovio da ni kod mene muzike više nema. Razlog, stalne izmjene u browser-ima tako da nisam siguran da bi je i drugi posjetioci čuli. Možda ga objavim kasnije pa da vidimo šta će biti.

Friday, 14 February, 2014  
Anonymous Anonymous said...

Danas pocela sa radom SO Centar. Šalter sala nije oštećena, serveri sacuvani. Danas mjerodavni izjavili da nije potpuno unisten ni Arhiv. Kazu prije demonstracija Radmanovicu preselio kabinet u Istočno Sarajevo.
Najd znaj od koga i od cega sve ovo smrdi.Teška je i pomisao da cetveroclana porodica zaposlena u administraciji moze i pomisliti da ostane neko bez posla.
U svim demonstracijama i plenumima nije bila ni jedna osoba iz djelokruga sadašnjih bila ili budućih.
Njima je sigurno dobro. Sad mi je drago zbog članka .
Osnov je " pokr,ij koljena" '"POKRIJ GLAVU".
Ni u kantonalnog ni u fedemralnoj vladi
nije bilo ni jedne zene, a na protestima najvise.

Do svidanja

Saturday, 15 February, 2014  

Post a Comment

<< Home