SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 20, 2006

Skandinavci svih zemalja... (Mile od Laktasi)

Veoma je interesantno kako mi se, uvijek kada mi ponestane ideja za novi post, javi netko, iznenada i neocekivano, email-om i zakacenim prilogom. Tako je to i ovaj put. Kada sam, prilikom povratka kuci s posla, razmisljao sta cu sutra objaviti, nisam ocekivao da ce me Muris pocastiti ovim sto slijedi. Evo njegovog email-a.

Dragi Co!

Dok sam se ja konačno nakanio da Vam se javim, ljeto je stigla zamijeniti jesen (doduše, obzirom da sam "Šveđanin" trebao bih biti prezadovoljan činjenicom da je 19. septembar prvi pravi jesenji dan ove sezone), ljevičare u švedskoj vladi desničari, a čarobni odmor (kako kome i kako se uzme) u domovini sivilo svakodnevnice i novo radno meesto (kako bi rekao izvjesni Džasmin)...

I tako sam se spremao da vam pošaljem jedan standardan prilog o gore spomenutom odmoru u domovini - slike, turističke atrakcije i domaći specijaliteti, kako to već biva, a onda se desilo...


Naime, u nekih sat vremena naopako se okrenulo sve što sam do tada mislio da znam o muzici i politici... Kakav odmor, kakve slike, kakvi bakrači... Ovo (priloženi video klip) ja hoću da podijelim sa posjetiocima ovih stranica... Potresno, ali poučno... Nadam se da očajan kvalitet slike neće biti prevelika smetnja... Ton je ovdje puno važniji!

Do novog javljanja uz pozdrav iz zemlje koju je i Zlatan odlučio bojkotovati!

Muris


Napomena za posjetioce bloga koji su manje vicni racunaru:
Preporuka kako najlakse poslusati ovaj klip.
Pomjerite mis na tekst gore u zagradi (prilozeni video klip) i, kada se kursor promijeni u ikonu ruke, pritisnite desno dugme misa. U drop-down listi koja ce se otvoriti, izaberite opciju Save target as i 'sejvirajte' klip negdje na hard disk racunara, ali zapamtite ime file-a i gdje ste je 'sejvirali' (na Desktop, My Documents, bilo gdje). Nakon toga dvostruko kliknite na 'sejvirani' file i odgovarajuci program bi trebao da se sam aktivira i prikaze klip.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Co, protestujem u ime nekadasnje Muzicke omladine. Mozda zelis populistickim prilozima jos vise da popularises svoju kafanu.
Kod mene je, ipak, slika bolja od tona.

Wednesday, 20 September, 2006  
Blogger co said...

Mario, krivo me optuzujes. Ti znas da je muzika moja velika ljubav i da mi je drago kada mogu objaviti bilo sta vezano za muziku. Posebno kada se radi o ovako 'znacajnoj' i 'popularnoj' licnosti. Evo spremam se da 'isprzim' jedan CD i da ga pohranim u moju kolekciju najdrazih.

Wednesday, 20 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Co,

Kad vec przis pokusaj mi naci novi CD Boba Dylana "Modern Times". Citam da ga je muzicka kritika prihvatila sa odusevljenjem. I ako u ovim modernim vremenima moram birati ja bi se odlucio za ovo drugo.

Thursday, 21 September, 2006  

Post a Comment

<< Home