SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 13, 2006

Enko's Art Studio

Sinoc primih jedan email koji mi dade inspiraciju da napravim ovaj prilog. Enko Kadenic se javi s par stihova i linkom, a ja dodah ovu fotografiju napravljenu prosle godine u mom backyardu, prilikom zadnjeg druzenja s Hamzicima (Asimom i Ibrom) ovdje u Americi a prije njihovog povratka u Banjaluku.

Cini mi se da u svemu ovome ima neke simbolike: americko pivo u hladnom Vrbasu. Fotos je nastao slucajno i evo ga objavljujem kao ilustraciju uz Enkine stihove.

Dragi nasi,

Enko's Art Studio poziva Vas da posjetite nove stranice naseg web-site...

Ako Vam je stalo,
da se razgalite bar malo,
kroz trnje i cvjece,
iz naseg vijenca,
svratite kod nas,
na casu, hladnog STUDENCA...
Bez imalo troska,
prosetajte gospodskom do KASTELOVOG COSKA...
Iako je vise nije,
uzdahnimo skupa ispred nase FERHADIJE...
Spustimo se od Novoselije do Sehera,
s obe strane niz Vrbas,

carsijom niz carsiju
sve do Predgradja,
odakle smo razneseni u beznadja...

Vozdra svima,

Enko's Art Studio

1 Comments:

Blogger Mirjana said...

Hvala za ove prekrasne poeme o nasem gradu nasim stradanjima, prekinutim snovima, otetom dusom. Doista je lijepo a istovremeno i bolno procitati svaku poemu sa Enkinog sajta i osjetiti da jedan covjek ponsesn svojim talentom i ljubavlju za rodnom grudom obuhvata sva stradanja, radosti, strahove, sjecanja i stremljenja jednog naroda u jednu cjelinu. Hvala ti, je jako malo reci u odnosu sta si ti nama podario svojim stihovima i grafikama koje obiljezavaju nas kao narod i kao cjelinu. Veliko hvala
Adi i Mirjana Filipovic

Tuesday, 19 September, 2006  

Post a Comment

<< Home