SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 29, 2017

Za Madu

Dragi  Made.

Ponavljam sliku kao prilog, nije na odmet ponoviti da se podsjetimo vremena prije drugog svjetskog rata. Ovdje su sva tri "konstitutivna" naroda, a nazivali su se Bosancima sa tri vjeroispovjesti.

Tolerancija je trajala sve do zadnjeg rata. Da li je bila stvarna ili lažna, nije ni bitno ali je bilo lakše i bolje živjeti u odnosu na današnju mržnju. Ovo je poslije prve organizacije KUD-a,. Mislim da su tvoji bili puno mladji. Oni su stalno zamjenjivali starije.

Srdačan pozdrav - Saima

Labels:

1 Comments:

Anonymous Made said...

Hvala Saima, nazalost slika je nejasna, a sto se tiche godina bili su clanovi hora i prije WW2, nisu oni toliko mladi kao sto mislis. Moje obe sestre su rodjene prije tog rata, samo sam ja mladjan bio i ostao, hahaha.
Pozdrav Banja Luci, ma gdje bila.

Thursday, 30 March, 2017  

Post a Comment

<< Home