SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, March 03, 2006

Ismeta i Bedro

Evo me malo opet u Svedskoj. Razlog, posjeta Ismeti i Bedri Hamzic (2003.), koji su se skrasili u ovoj lijepoj zemlji na sjeveru Evrope. Molme me je prijatno iznenadio. Kao i svi evropski gradovi, pun je zivota. Raja u kafanama, na trgovima...

Par dana u gostima su caskom proletjeli. Bilo je tu i posjete starom univerzitetskom gradu Lundu (nadam se da nisam pogrijesio) ali je bilo i 'tezackih poslova'. Naime, Hamzici, kao i dosta gradjana Molmea, imaju mali povrtnjak, koji smo morali oplijeviti kako bismo zasluzili rucak.

Od mnogobrojnih fotografija, odabrao sam ovu iz setnje gradom. Ocekujem da ce i Hamzici ukljuciti u ovu nasu akciju pokojim prilogom (evo vec je skoro tri godine od kada je ova fotografija snimljena), jer se dosta toga desilo od nase posjete do danas.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home