SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, April 28, 2006

Anka

Jos jedan prilog vezan za veliko slavlje. Marinina mama Anka ovih dana je proslavila (ili slavi), vjerovali vi to ili ne, 92. rodjendan (tacan datum ne znam, mozda ce mi Marina pomoci). Masala, sto bi rekli nasi ljudi.

Kada smo prosle godine bili u posjeti Ljubljani, iskoristio sam priliku da se uslikamo sa tetom Ankom koja poslije rata zivi sa kcerkom Marinom i zetom Zdravkom u Ljubljani. Teta Anka se odlicno 'drzi', zadnjih petnaestak godina se nije uopce promijenila, kao da su za nju godine stale. Jos je uvijek vedra duhom onako kao sto smo je ostavili onih dana kada smo napustali Banjaluku. Ako se ne varam, jos uvijek sije i obavlja druge kucne poslove. Eh kada bih se sam mogao pohvaliti ovakvim zdravljem.

Kada slijedeci put dodjemo u posjetu Sloveniji, obecajem reprizu priloga.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home