SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, June 03, 2006

Amer Kobaslija

Muris mi je poslao ovu fotografiju uz malo teksta. Posto osjecam da ovaj prilog zahtijeva vise objasnjenja, pretrazio sam Internet i nasao dosta imformacija o Ameru Kobasliji, mladom, veoma uspjesnom umjetniku iz nasih krajeva. Predpostavljam da je rodjen u Banjaluci, a nase krajeve je napustio 1992 s pocetkom rata. Uz prilog sam zakacio dva linka na kojima mozete procitati vise o Ameru i njegovom radu. Mozda nam se i Muris javo s vise objasnjenja: 

Na ovoj slici mozete vidjeti mog rodjaka Amera Kobašliju a iza njega dosta monumentalno djelo. Amer je nevjerovatan umjetnik i trenutno operira u NYC. Nedavno je imao vrlo uspješnu izložbu NYC, imace još jednu u Junu, a jednu bogami i u Parizu.

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pa evo, kako sam prozvan da još malo detalja dodam. Amer je izlagao i izlagaće u George Adams galeriji u New York-u. Link:http://www.georgeadamsgallery.com/exhibitions/exhibitions_past_ins.php3?exhib=113 sadrži slike koje su bile na prošloj izložbi, a slijedeća je u junu, sa velikim slikama, kao i ova što je vidite iza Amera i Sare. Slikar je, umjetnik, nema greške, ali je isto tako jako dobar u dočaravanju svega onoga što se dešava na slici, što je on zamislio...

Saturday, 13 May, 2006  

Post a Comment

<< Home