SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, June 27, 2006

Americka Venecija

Svake godine u negdje u ovo vrijeme imam priliku da prisustvujem konferenciji posvecenoj primjeni IT tehnologija na pravnim fakultetima. Pored toga sto imam priliku da budem u toku sta se u ovoj oblasti dogadja ovdje u Americi (to mi je jedna od obaveza), dosta vremena ostaje za upoznavanje s gradom u kojem se konferencija odrzava.

Ovaj put je to Fort Lauderdale, grad na istocnoj obali Floride (malo sjeverno od Miami-a), s beskrajnom plazom koja se proteze miljama. Sam grad me je prijatno iznenadio svojom ljepotom, kanalima (zovu ga americkom Venecijom), lijepim (i izuzetno skupim) kucama, pa cak i plazom. Na svakom putovanju na kojem imam priliku da se okupam u moru (ili okeanu), uvijek pravim usporedbu s Jadranom. Naravno, Jadrana nigdje nema ali moram priznati da ni plaza u Fort Lauderdale-u nije za odbaciti: voda je topla i poprilicno cista.


Kako je Sanja trenutno u Tampa, FL (4,5 sati autom), bila je to prilika da se s njom vidimo i provedemo par dana zajedno tako da je nastala i ova slika (kcer i mama poslije obilne vecere).

Vrijeme nas je odlicno posluzilo tako da smo imali prilike da se, pored kupanja, upoznamo s gradom i njegovim ljepotama. Od mnostva slika izbrao sam neke koje mozete vidjeti na ovoj stranici.

Za musku raju bi mogla biti interesantna informacija da u nekim od mnogobrojnih restorana uz obalu svira muzika (prilicno dobra) uz pokoju umjetnicu koja sparnu vecer cini jos sparnijom. Moram priznati da mi ni lagani povjetarac nije bio od velike pomoci. Zao mi je sto nisam napravio par snimaka koji bi bolje docarali atmosferu. Ovaj jedan koji se moze vidjeti u albumu nije pravi pokazatelj stvarnog stanja na terenu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home