SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, June 19, 2006

Karabasi - nasi domacini

Skup Banjalucana u St. Louis-u svake godine privlaci sve vise nasih sugradjana, koji stizu iz svih krajeva Amerike. Mnogobrojni Banjalucani St. Louis-a otvaraju svoje domove za stare prijatelje i poznanike i trude se da im boravak u ovom gradu ostane u lijepom sjecanju.

Nera, Davor i ja smo iskoristili gostoprimstvo Nire Karabas i njene familije i proveli par lijepih dana u ovom gradu koji je postao utociste velikog broja Bosanaca (brojka ide od 30,000-50,000). Svi ukucani su se trudili da nam ugode, vozali nas gdje je bilo potrebno, obezbijedili ulaznice za skup,...

Jedan snimak u dnevnoj sobi Karabasa: dok Nira i Nera caskaju uz popodnevnu kavicu, Davor zabavlja najmladjeg clana familije. Mala Hana, koja jos nije napunila ni tri godine, nas je prosto odusevila nacinom na koji uspijeva da privuce svaciju paznju. Jos vise smo se iznenadili kada nam je pokazala kako poznaje sva slova alfabeta, i to spelujuci ih na engleskom. Ja prosto nisam mogao vjerovati da je to moguce i tek sada mi je jasno zasto nasa djeca daleko odskacu od sve americke djece u skolama. Dosta americke djece ne nauce spelovanje u cijelom svom skolovanju a mala Hana je vec ekspert.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home