Bedro
Da li se sjecate restorana Oaza, u tipicnom bosanskom ambijentu? Bilo je to o doba kada je privatni biznis poceo hvatati korijenja u Banjaluci. Novi restorani su se otvarali svakodnevno, male firme su nicale na sve strane, osjecala se neka posebna atmosfera u zraku.
Nas prijatelj Bedro je otvorio restoran s tipicnim bosanskim jelima, koji je vrlo brzo postao mjesto gdje su mnogi banjalucani, a vrlo brzo i putnici namjernici, voljeli svratiti. Bedro je sada u Svedskoj, ugostiteljstvom se ne bavi, ali sam ga uhvatio u jednoj od tipicnih poza: prilikom nase posjete familiji Hamzic, rostilj je ponovo odigrao glavnu ulogu.
Kada se tome pridoda povrce iz vlastitog vrta, mozete steci bolji utisak. Nesto me to podsjeti na mladi luk iz basce koja je bila dio Oaze.
Nas prijatelj Bedro je otvorio restoran s tipicnim bosanskim jelima, koji je vrlo brzo postao mjesto gdje su mnogi banjalucani, a vrlo brzo i putnici namjernici, voljeli svratiti. Bedro je sada u Svedskoj, ugostiteljstvom se ne bavi, ali sam ga uhvatio u jednoj od tipicnih poza: prilikom nase posjete familiji Hamzic, rostilj je ponovo odigrao glavnu ulogu.
Kada se tome pridoda povrce iz vlastitog vrta, mozete steci bolji utisak. Nesto me to podsjeti na mladi luk iz basce koja je bila dio Oaze.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home