SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, June 14, 2006

S puta po Skandinaviji

Koliko god sam se ljutio na Tufeta sto mi ne daje materijala za blog, toliko sam sada zatrpan fotografijama s njihovog ovogodisnjeg puta po Skandinaviji tako da sam u jednom trenutku gotovo odlucio da prestanem s blogom. Evo vec para dana sjedim ispred racunara, pregledam slike, selektiram, pripremam ih za blog, onda se predomislim, promijenim koncepciju, zapocnem sve od pocetka, i tako u krug. Kako vrijeme odmice, a vijest je friska i treba se objaviti, evo konacno prvog priloga.

Tufekcici su tri sedmice proveli posjeti rodbini i prijateljima u Norveskoj i Svedskoj. Bilo je tu puno dragih susreta, cak nekih neplaniranih, obilaska razlicitih gradova i mjesta, posjeta prekrasnim krajevima... Vratili su se puni elana, napunjenih baterija i zelje da se posjete ucestaju. Mislim da fotografija uz ovaj prilog sve govori: cini se da su spremni da polete!

Priloga ce biti jos, ovo je samo pocetak.

Vise slika mozete naci na ovoj stranici.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Drago mi je čuti da se turistička ponuda "mog" Norrkopinga pročula sve do slobodarske Amerike.

Istini za volju, moram napraviti malu ispravku: žuta zgrada na jednoj od slika, u jeziku domorodaca poznata i kao "Pegla", nije baš tipična norrkopinška zgrada, ali turistička atrakcija jeste. Kao što je restoran na njenom zadnjem spratu "poprište" mnogih studentskih ručaka. Hrana i nije najbolja koju sam ikad probao, ali ne stigne čovjek o tome razmišljati od pogleda koji se odozgo pruža na grad.

Žao mi je samo što, sudeći po slikama, bivše komšije nisu stigle doživjeti Norrkoping po sunčanom vremenu i tropskim temperaturama. Čini mi se da se radilo o dva ili tri dana.

Izgleda da ću za potrebe bloga morati "retuširati" neke od slika sa malo sunca :-)

Wednesday, 14 June, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Muris, jeli to znaci da ti zivis u Norrkopingu. Ako je tako zao nam je da te nismo tada vidjeli.

Wednesday, 14 June, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Evo i jednog linka na web site fjorda koji smo posjetili.
Predivan i nezaboravan dogadjaj.

http://www.kjerag-lysebotn.no/

Wednesday, 14 June, 2006  

Post a Comment

<< Home