SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, July 03, 2006

Cadje u Pittsburgh-u

8:30 uvece, vrijeme julsko ( zacudo veoma ugodno, bez vlage), Zlata i Nera otisle da prosetaju Rex-a, Cadjo se ‘osvjezava’ viskijem s ledom, na CD plejeru se vrti Kemal Monteno (upravo uzivamo u pjesmi Pismo prijatelju, duet s Arsenom) a ja pozurio da pripremim sutrasnji prilog.

Sinoc se ostalo do sitnih sati (Tufe s familijom je uzeo ucesca), danas se provelo par sati na Regati (tradicionalni americki 'vasar' na mjestu rodjenja rijeke Ohajo koja nastaje od dviju rijeka, Alegeni i Monangehela, upravo ovdje u Pitsburgu), vecera jos ni na vidiku, vremena nikad dovoljno, pa koristim ovaj mali predah da pripremim novi prilog i odrzim obecanje o jednom prilogu svakog dana. Uz prilog sam odabrao jednu od mnogobrojnih fotografija snimljenih na mjestu zvanom Point, gdje fontana oznacava mjesto 'rodjenja' rijeke Ohajo, a neboderi downtown-a upotpunjuju tipicni americki ambijent


Evo ponoc je odavno prosla, nakon obilnog rostilja, vina i piva, i mnogobrojnih pjesama iz starih krajeva i sezdesetih, objavljujem prilog. Ostatak slika ce biti objavljen kada za to bude vise vremena.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Imam slike pred ocima i to prilicno vjerne; mozete li mi potvrditi da ipak nisam i ja bio na toj sjedeljci.
Pohvala za okupljanje!
Co:
1. Mozes li mi fonetski napisati imena rijeka koje cine Ohajo?
2. Da nisi ipak trebao izabrati neku drugu fotku, naime, plasim se reakcije prosjecnog Amerikanca, poslovicnog puritanca (Cadjo, znas da se namjerna igra rukom kaznjava!)
Pozdrav do neba!

Monday, 03 July, 2006  
Blogger co said...

Evo Cadje su upravo krenule nazad za New Milford a ja evo uhvatih malo vremena da se javim. Rijeke koje cine Ohio su Monangehela (negdje to pisu kao Monanghela) i Allegheny.

Monday, 03 July, 2006  

Post a Comment

<< Home