SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 05, 2006

Uz Almin rodjendan

Izgleda da je pocetak ovog mjeseca obiljezen slavljima: rodjendana na pretek. Prekjucer jedan, jucer drugi, danas treci...

Sjecam se kada smo tamo jos davne 1980. cekali Novu godinu u jednom potkrovlju u Banjaluci i kada su tri kume ocekivale prinove. Dva rodjendana smo vec proslavili a danas nasa Alma slavi svoj 26. Bilo je to vrijeme kada nitko nije mogao ni pomisliti da ce se 10-tak godina kasnije situacija potpuno promijeniti: nasi 'prijatelji' su nam pripremili 'putovnice' i danas Alma slavi svoj rodjendan u Norveskoj a ostala dva su proslavljena u Sloveniji i Americi. Potrkovlje koje sam spomenuo je sada prazno i zapusteno, a dvoriste u kojem je nekada bilo na stotine razlicitih cvjetova sada vise lici na dzunglu nego na mjesto gdje su nekada zivjeli ljudi.

Usprkos svemu sto se desilo, rodjendani se i dalje slave, cestitke stizu makar i preko okeana, stara prijateljstva se nastavljaju, cak su i druzenja tu, naravno ne tako cesta kao nekada.

Nagadjam da nasa Alma danas slavi rodjendan u svojoj vlatitoj kuci u drustvu supruga, roditelja, majke i dide i ostale rodbine. Ova fotografija je snimljena u Amsterdamu prilikom Almine posjete ovom lijepom gradu ovog proljeca. Ako stignu slike s rodjendana, obecajem da cu ih objaviti.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Samo da se zahvalim kumu i ostalima na cestitaka.
Rodjendan cu da slavim sa roditeljima i prijateljima i bice dobre hrane i torte :)
Slike cu naravno poslati a mozda i koji komentar :)))
Jos jednom hvala puno svima.

Puno pozdrava od Alme

Wednesday, 05 July, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Sretan rodjendan, Alma! Ja sam napunio svoju 26. u Houstonu okruzen prijateljima, a familija je slavila (nadam se) u Pittsburghu i Floridi. Da ti je sa srecom u zivotu i da mozemo bar jedan od nasih rodjendana ponovo proslaviti zajedno.

Cao, Davor.

Friday, 07 July, 2006  

Post a Comment

<< Home